Київ виходить з локдауну 1 травня: Кличко зробив "подарунок"
Київ виходить з локдауну 1 травня: Кличко зробив "подарунок"

Київ виходить з локдауну 1 травня: Кличко зробив "подарунок"

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про рішення послабити протиепідемічні обмеження на території столиці.

Про це політик розповів в ході виступу на брифінгу в режимі онлайн в середу, 28 квітня.

Які карантинні обмеження знімуть у столиці і коли

Віталій Кличко також висловив надію на те, що в Державній комісії з надзвичайних ситуацій буде прийнято рішення про перегляд рівня епідембезпеки в столиці і про виведення її з "червоної" зони карантинних обмежень.

Читайте актуальні новини України та світу на каналі Viber!

За словами київського градоначальника, вже з 1 травня весь наземний громадський транспорт у столиці, а також метро знову працюватимуть у звичайному режимі. При цьому Кличко зробив акцент на необхідності дотримуватися раніше встановлених норм щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Також київський мер закликав громадян користуватися громадським транспортом і метро тільки в разі крайньої необхідності.

Які заклади відновлять роботу і коли

Крім того, мер Києва додав, що з 1 травня знову почнуть працювати заклади торгівлі, ярмарки, ринки, ТРЦ, заклади громадського харчування, фітнес-центри і т.д. Він нагадав, що при цьому необхідне дотримання всіх норм епідембезпеки (наявність засобів індивідуального захисту, дотримання дистанції).

Новини коронавірусу та регіонів доступні на нашому каналі Telegram!

Що стосується освітнього процесу, то він, за словами Кличка, в Києві відновиться з 5 травня. Йдеться як про заклади середньої, так і дошкільної освіти, а також - про роботу вузів. До того ж у столиці відновлять прийняття документів для навчання дітей у першому класі (на наступний навчальний рік).

Нагадаємо, раніше сайт MY.UA розповідав про припущення Кличка щодо термінів закінчення локдауну і критерії для цього рішення.

Також ми повідомляли про свіжу статистику поширення коронавірусу в Україні на 28 квітня.u

Інші свіжі новини читайте в нашому Twitter!

Вся стрічка новин сайту - на каналі Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом