Берегова охорона США відкрила попереджувальний вогонь в бік іранських кораблів
Берегова охорона США відкрила попереджувальний вогонь в бік іранських кораблів

Берегова охорона США відкрила попереджувальний вогонь в бік іранських кораблів

Військовий корабель ВМС США здійснив декілька попереджувальних пострілів у бік іранських катерів, які підійшли до нього на 68 ярдів (62 метри).

Про це повідомляє ABC News.

Зазначається, що три швидкохідні катери Корпусу вартових Ісламської революції Ірану (IRGCN) увечері в понеділок, 26 квітня, наблизилися до патрульного корабля ВМС США USS Firebolt і катеру берегової охорони США Baranoff в північній частині Перської затоки.

"Екіпажі США випустили кілька попереджень за допомогою радіо і гучномовців, але судна IRGCN продовжували маневри з близької відстані", - розповіла Ребекка Ребаріч, речниця 5-го флоту ВМС США в Бахрейні, який патрулює Близький Схід.

За її словами, після здійснення попереджувальних пострілів, іранські судна "відійшли на безпечну відстань". Ребаріч зауважила, що дії Військово-морських сил Ірану "збільшили ризик прорахунку і/або зіткнення", а також "не відповідали" міжнародним правилам, регулюючим морські операції.

Подібний інцидент також стався 2 квітня, коли три швидкохідних бойових катери та одне судно забезпечення під назвою Harth 55, що ймовірно належать КВІР, протягом трьох годин супроводжували два американські кораблі, які здійснювали патрулювання в міжнародних водах в південній частині Перської затоки. 

Harth 55 кілька разів перетинало курс руху американських кораблів Monomoy і Wrangell, підходячи до них практично впритул і змушуючи вдатися до маневрів, щоб уникнути зіткнення.

При цьому американські військові неодноразово виходили на зв'язок з командуванням іранських кораблів, проте отримували нерозбірливу відповідь. Вони заявили, що інцидент мав небезпечний і непрофесійний характер. 

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader