Топ-способів фарбування яєць до Великодня: просто і красиво
Топ-способів фарбування яєць до Великодня: просто і красиво

Топ-способів фарбування яєць до Великодня: просто і красиво

Незабаром православні християни відзначатимуть найбільш важливе церковне свято - Великдень.

Сім'ї ретельно готуються до цього дня, випікаючи паски і фарбуючи яйця, благо, що способів фарбування вже винайдена незліченна кількість. Зупинимося на найбільш популярних.

Кращі способи фарбування великодніх яєць

1. Фарбування цибулевим лушпинням є найбільш старим і популярним способом фарбування яєць до свята Великодня. Кількість цибулиння в воді, де будуть варитися яйця, визначає інтенсивність фарбування.

Вся стрічка новин, включаючи актуальні новини суспільства - в Viber!

2. Цибулиння і листочки - так можна внести "родзинку" в фарбування яєць лушпинням цибулі. Для цього перед зануренням яєць для варіння в розчин з цибулевим лушпинням, необхідно обернути їх марлею або частиною капронового панчохи, попередньо вклавши всередину фрагмент рослини: базиліка, петрушки, кропу і т. д.

Приєднуйтесь до нас в Twitter і читайте свіжі новини!

3. Фарбування натуральними барвниками. Не секрет, що фабричні барвники проникають під шкаралупу, а значить - ми їх їмо разом з крашанками. Тому краще використовувати альтернативні природні барвники, наприклад:

  • червону капусту: досить 2 качанів капусти, півлітра води і 6 столових ложок оцту (9%). Нашатковану капусту потрібно закласти в скляну тару і залити водою з оцтом і настоювати протягом 4 годин. Після цього розміщуйте в цю рідину зварені яйця. Вони будуть пофарбовані в блакитний відтінок;
  • журавлина: видавіть з ягоди 4 склянки соку, щоб залити ним яйця. Варити яйця в соку потрібно 20 хвилин і після цього залишити на ніч. Вранці яйця матимуть блідо-рожевий відтінок;
  • куркума: під час варіння яєць потрібно додати в рідину 4 столові ложки куркуми в порошку. У яєць буде світло-жовтий колір. Варити потрібно до 10 хвилин.

3. Фарбування при використанні різнокольорових ниток - простий, але цікавий метод.

Обмотайте яйця нитками різних кольорів і зваріть їх. Вийдуть яйця в смужку.

Привітати рідних і близьким з Великоднем допоможуть великодні листівки, підібрані MY.UA.

Нагадаємо, що у 2021 роцы православні християни відзначать Великдень 2 травня.

Не пропустіть наші актуальні новини на каналі в Telegram, а також читайте нас на Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом