Європарламент запропонував відключити РФ від SWIFT
Європарламент запропонував відключити РФ від SWIFT

Європарламент запропонував відключити РФ від SWIFT

Європарламент (ЄП) пропонує відключити Російську Федерацію від системи платежів SWIFT, а також відмовитися від російських нафти і газу, якщо Кремль продовжить провокації таагресію щодо України.

Про це повідомляють російські РИА Новости з посиланням на проект резолюції ЄП.

У документі закликають російську сторону "припинити невиправдане розгортання військових сил для створення загроз сусідам".

"Європарламент закликає Росію... припинити всі провокації та утриматися від подібних дій в майбутньому, розрядити напруження", - ідеться в проекті документа.

При цьому парламентаріям прикро, що погіршилися відносини з РФ, вони вважають, що в цьому провина лежить на Кремлі.

Москва вже відреагувала на можливе відключення від SWIFT.

"Хай спробують... Наш бронепоїзд стоїть на запасній колії, і, природно, повна впевненість у нашій силі і могутності й у відповідній реакції, безсумнівно, є, тому і впевненість ми відчуваємо", - заявив спецпредставник президента РФ з питань міжнародного співробітництва в сфері інформаційної безпеки Андрій Крутських.

За його словами, Росія в останні роки зміцнила свою обороноздатність.

"У цьому сенсі відчуваємо себе цілком упевнено, і не думаю, що хтось хотів би ризикувати", - пригрозив Крутських.

Раніше стало відомо, що Москва оголосила "persona non grata" ще сімох європейських дипломатів.

Нагадаємо, що у Росії тепер цілий список недружніх для неї країн. Разом зі США та Великою Британією Україна потрапила у цей перелік. Його опублікували російські ЗМІ. Список не остаточний, але поки в ньому загалом 10 держав. Серед них також Канада, Австралія, Чехія, Польща й країни Балтії. Путін видав указ щодо розробки такого списку минулого тижня. Країни, які до нього потрапили, обмежать в роботі своїх дипломатичних місій на території Російської Федерації.

Відео Новини світу: Україна висилає російського консула в якості дипломатичної відповіді

Дипломатична відповідь Кремлю. Україна висилає російського консула в Одесі. Полишити нашу країну він має до 30 квітня. Про таке повідомили у нашому МЗС й зазначили: розглядають це як прояв антиукраїнської кампанії та недружніх дій проти наших дипломатів. 

Новини світу: Україна висилає російського консула в якості дипломатичної відповіді
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader