Місячний посівний календар: коли краще садити і сіяти в травні
Місячний посівний календар: коли краще садити і сіяти в травні

Місячний посівний календар: коли краще садити і сіяти в травні

Місяць, проходячи через різні знаки Зодіаку, чинить різну дію на рослини. Тому є дні, коли щось краще сіяти або садити, а є дні, коли досить просто полити рослини.

Саме травень - той місяць на який припадають всі основні роботи по закладці майбутнього врожаю. Не дарма в народі кажуть, що "весняний день рік годує".

Календар садівника-городника

1 – 2 травня спадаючий місяць буде в Козерозі. Козеріг вважається середнім по родючості знаком, але рослини, посаджені в ці дні, дадуть хороший урожай, який буде довго зберігатися.

У ці дні можна садити коренеплоди, картоплю, моркву, редис, буряк, кореневу селеру, цибулю. Можна починати висаджувати розсаду в теплиці.

В саду можна займатися обробкою дерев від хвороб і шкідників.

Ні в якому разі в ці дні не варто турбувати коріння рослин. Основна енергія їх знаходиться якраз в кореневій системі і найменше пошкодження може привести до хвороби і загибелі рослини.

3 – 4 травня спадаючий місяць знаходиться в знаку Водолій. Водолій вважається безплідним знаком, тобто рослини, посаджені в ці дні будуть цвісти добре, але урожай дадуть маленький.

Тому в ці дні краще зайнятися знищенням бур'янів, прополками, обприскуванням рослин від хвороб і шкідників. Допустима обрізка суниці.

Ні в якому разі не варто займатися посівом, посадкою і підгодівлею рослин.

5 - 7 травня спадаючий місяць буде перебувати в знаку Риби. Риби - родючий знак, але рослини, посаджені в ці дні, дадуть хороший урожай, який буде недовго зберігатися.

У ці дні можна сіяти, садити, пересаджувати рослини, можна висадити розсаду в теплиці, добре посадити розсаду капусти у відкритий грунт. Продовжують садити картоплю.

В саду можна садити ягідні кущі, вносити добрива.

Не варто займатися обрізанням, формуванням рослин.

8 – 9 травня спадаючий місяць перейде в знак Овен, який вважається неродючим знаком. У ці дні краще нічого не садити. Всі рослини виростуть слабкими, тому краще займатися роботою з землею.

Рекомендується рихлити, прополювати грядки. Можна сіяти тільки насіння зелені. Категорично заборонено висаджувати розсаду.

З 10 по 12 травня буде період молодика. Саме молодик припадає на 11 травня. У ці дні не рекомендується турбувати рослини.

13 – 14 травня зростаючий місяць знаходиться в знаках Близнюки. Близнюки - мало продуктивний знак.

У ці дні можлива посадка витких рослин, що мають довге стебло. Можна садити горох, квасолю, квіткові культури. Дозволена висадка суниці. Добре прополювати грядки, проріджувати сходи. Не можна пересаджувати і пікірувати рослини.

15 – 17 травня зростаючий місяць в знаку Рак. Рак вважається найбільш родючим знаком. У ці дні можна все садити, сіяти, пересаджувати. Урожай з посаджених в ці дні рослин буде дуже смачним, але зберігатися довго не зможе.

Рекомендується сіяти огірки, дині, кавуни, гарбузи, садити капусту, декоративні кущі, багаторічні квіти. Дні сприятливі для поливу і підгодівлі рослин.

18 – 19 травня зростаючий місяць буде в знаку Лева. Лев - не родючий знак, тому краще нічого не садити. Дозволено тільки сіяти зелень - базилік, майоран, розмарин.

20 – 21 травня зростаючий місяць в знаку Діви. Діва - це мало родючий знак, але можна продовжувати висаджувати розсаду, формувати огірки, поливати рослини і підгодувати їх. Добре висаджувати однорічні квіти.

22 – 23 травня зростаючий місяць буде в знаку Терези. Терези - середній по родючості знак, але рослини, посаджені в ці дні будуть дуже стійкі до хвороб і шкідників. Рекомендується висаджувати розсаду будь-яких культур, огірки, кабачки, горох, квасолю, пряні і лікарські трави.

Заборонено використовувати хімічні препарати.

24 – 25 травня місяць буде в знаку Скорпіон. Скорпіон - дуже родючий знак. Рослини, посаджені в ці дні, дадуть рясний смачний урожай, який буде добре зберігатися.

Тому ці дні сприятливі для всіх посадок, посівів, пересадок.

26 травня буде повний місяць. Ніяких робіт в саду і городі не рекомендують проводити.

27 – 28 травня спадаючий місяць буде в знаку Стрільця. Цей знак мало продуктивний, рослини будуть добре рости, але врожаю не дадуть. Рекомендується садити цибулю, трави, бобові. Не варто пікірувати і прищипувати рослини.

29 - 30 травня місяць в знаку Козеріг. Знак середній по родючості, але урожай з рослин буде добре і довго зберігатися. Рекомендується садити коренеплоди, капусту, підгодовувати рослини. Але турбувати коріння не варто.

30 - 31 травня спадпючий місяць в знаку Водолій. Водолій - це не родючий знак. Краще нічого не садити і не сіяти, а зайнятися прополкою, розпушуванням грядок, проріджуванням сходів.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що 29 квітня святкують чистий Четвер.

Які знаки зодіаку чекають кардинальні зміни, читайте в матеріалі на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом