Без масок і дистанції: у Ліверпуль відбувся масштабний концерт
Без масок і дистанції: у Ліверпуль відбувся масштабний концерт

Без масок і дистанції: у Ліверпуль відбувся масштабний концерт

В британському Ліверпулі у межах пілотного проєкту уряду відбувся масштабний концерт.

На концерті була найбільша кількість людей від початку пандемії в країні, пише ВВС.

Міні-фестиваль відбувся у неділю, 2 травня, у ліверпульському парку Сефтон. У заході взяли участь п'ять тисяч осіб.  Він став один з офіційних заходів уряду Британії, який провели для вивчення того, чи можуть масові заходи відбуватися безпечно - як це було у докоронавірусні часи. 

Під час концерту глядачі не надягати маски, також не дотримуватися соціальної дистанції. Напередодні вони повинні були зробити тест на коронавірус. Допускали тих, у кого він був негативним. 

Проведенням концерту уряд хоче з'ясувати остаточне вплив масового заходу на поширення коронавірусу. Через п'ять днів після концерту всім глядачам зроблять тест повторно. 

Як повідомлялося, місяць тому в Барселоні спеціально організували концерт, щоб перевірити, як це вплине на поширення коронавірусу. Науковці відзвітували: виявили шість випадків захворювання серед відвідувачів. Втім, чотири з них із концертом не пов`язані, а джерело ще двох так і не встановили. Концерти із заздалегідь протестованими на коронавірус глядачами – безпечні, показав результат експериментальної вечірки на п'ять тисяч людей.

Відео Новини світу: у Барселоні після концерту на 5000 глядачів не зафіксували заражень COVID-19

Концерти із заздалегідь протестованими на коронавірус глядачами – безпечні. Такий результат експериментальної вечірки на 5000 людей, яку місяць тому організували в Барселоні спеціально, щоб перевірити, як це вплине на поширення коронавірусу. Науковці відзвітували: виявили 6 випадків захворювання серед відвідувачів. Втім, 4 з них із концертом не пов`язані. А джерело ще двох так і не встановили. Тож дослідники впевнені: проводити такі вечірки – можна.  

ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
Поделиться сюжетом