Один голос "за": парламент Вірменії не обрав Пашиняна прем'єром
Один голос "за": парламент Вірменії не обрав Пашиняна прем'єром

Один голос "за": парламент Вірменії не обрав Пашиняна прем'єром

Вірменський парламент у понеділок, 2 травня, під час спеціального засідання не обрав на пост прем'єр-міністра республіки в.о. прем'єра Нікола Пашиняна.

Пашинян був єдиним кандидатом, пише видання Sputnik Вірменія.

За призначаення проголосували один парламентарій. Не підтримали кандидатуру Пашиняна троє осіб. Утрималися - 75 депутатів. Керівна фракція "Мій крок" не стала голосувати, опозиційна фракція "Процвітаюча Вірменія" не брала участі в засіданні, в опозиція фракція "Освічена Вірменія" виступила проти.

Процес голосування ініційований з метою розпуску парламенту і проведення дострокових парламентських виборів. Пашинян 25 квітня повідомив про відставку, але до виборів, які заплановані на 20 червня, продовжить виконувати обов'язки глави уряду. 

Слід зауважити, що, за Конституцією, у разі відставки прем'єр-міністра парламент в семиденний термін висуває кандидатів на цей пост, проводяться вибори. Якщо його не оберуть, то через сім днів проводяться нові вибори. Якщо його знову не обируть більшістю голосів, то Національні Збори розпускаються.

Як повідомлялося, 18 березня вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян оголосив про дострокові парламентські вибори в країні. Проведення дострокових виборів він оголосив після переговорів із лідером опозиційної парламентської фракції "Процвітаюча Вірменія" Гагіком Царукяном. Під час зустрічі політики визнали, що голосування "найкращим виходом" з кризи, що склалася в країні.

Відео Новини світу: у Вірменії тривають протести - мітингарі перекрили центральний проспект столиці

Протести у Вірменії. Генпрокуратура країни вивчає заяву Генштабу, який напередодні закликав до відставки прем'єра та уряду. Тим часом у Єревані тривають протести. Мітингарі перекрили центральний проспект столиці, де розташовані резиденція прем`єра та будівля парламенту. Встановили там намети, а також забарикадували сміттєвими баками та лавками. Вимагають від депутатів розглянути відставку прем`єра Нікола Пашиняна.

Новини світу: у Вірменії тривають протести - мітингарі перекрили центральний проспект столиці
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Капнік
Источник материала
loader
loader