Ієрархи Помісних Церков привітали віруючих УПЦ зі святом Пасхи
Ієрархи Помісних Церков привітали віруючих УПЦ зі святом Пасхи

Ієрархи Помісних Церков привітали віруючих УПЦ зі святом Пасхи

Патріарх Кирил та інші ієрархи Помісних Православних Церков привітали віруючих Української Православної Церкві зі святом Світлого Христового Воскресіння.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у своєму відеозверненні привітав українців з Воскресінням Христовим.

«У цей великий святий день сердечно вітаю всіх вас, мої дорогі, зі світлим святом Христового Воскресіння! Нехай вашу радість про Спасителя не затьмарюють діяння тих, хто намагається порушити освячений століттями канонічний порядок церковного життя в Україні. Бо сьогодні мільйони православних віруючих по всьому світу молитовно перебувають з православними в Україні, що відстоюють свою церкву від нападок. Все, що відбувається з боголюбивим народом України знаходить відгук у моєму серці, адже я, як і багато людей мого покоління, не з чуток знаю про утиски віруючих...» - сказав патріарх Кирил.

Митрополит Тамасоський і Орінійскій Ісая (Кіпрська Православна Церква) надіслав вітання Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, Української Православної Церкви і українського народу напередодні Великодня.

«У ці пасхальні дні ми з вами, ми молимося за вас, за вашу єдність, і щоб панував мир на українській землі, щоб припинилися всі військові дії, і військові дії проти Церкви. Від імені Тамасоської і Орінійської єпархії Кіпрської Православної Церкви я б хотів привітати український народ, Українську Церкву і особисто Митрополита Онуфрія — Предстоятеля цієї Церкви, зі святом Святої Пасхи, Світлого Святого Воскресіння! Христос Воскресе! У ці пасхальні дні ми співідчуваємо ту радість, яку Світло Христа принесло на землю, і ми б хотіли нею поділиться з усіма православними людьми, особливо з нашими православними українцями, які зазнають великої спокуси за останні роки, і великі спокуси терпить місцева Церква», - зазначив у привітанні владика.

Митрополит Ловчанський Гавриїл (Болгарська Православна Церква) побажав архієреям УПЦ та їх духовним чадам, щоб Воскреслий Господь нагородив їх за всі труднощі і дарував усім порятунок і підкреслив, що «Болгарська Церква і Українська Церква - це одне Тіло Христове».

«Нехай Господь благословить прекрасну Православну Україну, нехай дасть вам мир духовного процвітання, добробут, спасіння християнам...Ми радіємо вашим успіхам, ми радіємо з того, що у всіх ваших труднощах у вас духовне життя, у вас віра, з якої можна брати приклад. Історія показала, що Господь тим особливо народам, які любить, під час випробувань посилає великих керівників, великих наставників. І ось саме зараз Українська Православна Церква має найбільшого пастиря — Владику Онуфрія, який є людиною святого життя, молитовником, подвижником. І ми бачимо, що він своєю любов’ю, своїм миром об’єднує чад Православної Церкви, охороняє від вовків і своїми молитвами зберігає від небезпеки і споку»
, - зазначив митрополит Гавриїл.

Ієрарх Сербської Православної Церкви єпископ Будимлянсько-Нікшичський Іоаннікій побажав вірянам УПЦ сил в перемозі над гріхом і миру.

«Молитовно бажаю Українській Православній Церкві і її вірному народу, щоб у це найбільше свято святкування відбулося у великій радості, щоб зупинилось проливання братської крові, щоб зацарював мир і була братська любов між усіма людьми доброї волі у братській слов’янській країні. Розділяючи з вами, дорогі браття і сестри, радість Великого Пасхального Торжества, бажаю, щоб Господь подарував Божественну силу, для перемоги над гріхом, неправдою і братським розділенням, щоб ви завжди були співпричасниками Його Воскресіння! Христос воскрес!», - побажав єпископ Іоаннікій.

Архієпископ Михайлівський і Кошицький Георгій Православної Церкви Чеських земель і Словаччини в своєму привітанні наголосив, що очікує знову зустрітися і разом послужити з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

«Ми всі у світі сповідуємо Хресний шлях Господа нашого Іісуса Христа, переживаючи цей важкий час. Але сподіваючись на слово Боже, вимовлене під час явлення Чесного Хреста Господнього за часів святого рівноапостольного Костянтина Великого: “Сим победиши!”, – ми твердо віримо і знаємо, що якщо ми встигнемо зрозіпнути наші страждання Хресту Господньому, то після кожного Хреста відбувається Воскресіння. Тільки після страждання, коли людина зрозпинається Христу, приходить Воскресіння. Хочемо привітати Його Блаженство, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія – канонічного Предстоятеля Української Православної Церкви – і його паству, Богом ввірену, з прийдешнім Світлим Торжеством Перемоги Господа Іісуса Христа над смертю, страхом, хворобою, гріхом», - сказав владика Георгій.

Архієпископ Люблінський і Холмський Авель Польської Православної Церкви в пасхальному привітанні до Предстоятеля УПЦ, єпископату та віруючих передусім привітав переселенців із рідної Холмщини, які багаточисельно сьогодні проживають на Українській землі та є членами канонічної Української Православної Церкви.

«У цей 2021-й рік ми переживаємо багато особистих проблем, проблем, які провокують нашу Церкву. Але пам’ятаймо, що це є страждання наші. Ми надію повинні покладати на Воскреслого з мертвих Христа Спасителя. Дасть Господь, і Він востержествує і в наших серцях, і в лоні нашої Святої Церкви Христової. Нехай радість Воскреслого Христа Спасителя перебуває у наших серцях», - зазначив архієпископ Авель.

Источник материала
Поделиться сюжетом