Вийшла англомовна версія документального фільму про вбивство Георгія Гонгадзе
Вийшла англомовна версія документального фільму про вбивство Георгія Гонгадзе

Вийшла англомовна версія документального фільму про вбивство Георгія Гонгадзе

До Всесвітнього дня свободи преси вийшла англомовна версія документального фільму «Вбивство Гонгадзе: 20 років у пошуку правди». Про це у Twitter повідомила журналістка Наталія Гуменюк.

Відтепер фільм, що розповідає історію вбивства журналіста та співзасновника «Української правди» можна буде подивитися англійською. Переклад фільму здійснили за фінансової підтримки кампанії Європейського Союзу «Рухаємось вперед разом».

Прем'єра документального фільму відбулася у вересні 2020 року в ефірі Українського суспільного мовника. Фільм знятий українською громадською організацією «Лабораторія журналістики суспільного інтересу».

Виконавці вбивства засуджені, але за два десятки років офіційне слідство так і не встановило замовника – і у колег Георгія Гонгадзе залишаються запитання. У фільмі Максима Камєнева, Наталі Гуменюк та Анни Цигими їх ставлять і відповідають на них відомі журналісти, які займалися справою Гонгадзе, а також близькі й друзі Георгія.

У стрічці про справу Гонгадзе говорять Олена Притула, Євген Глібовицький, Лаврентій Малазонія, Олег Єльцов, Юлія Мостова, Сергій Рахманін, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Олексій Степура, Валерій Калниш, Севгіль Мусаєва, Коба Аланія, Мирослава Гонгадзе.  

Скріншот відео: Public Insterest Journalism Lab/YouTube

Теги по теме
Новости Общество
Источник материала
Поделиться сюжетом