6 травня – оголошення шорт-листа фіналістів конкурсу «Честь професії 2021 року»
6 травня – оголошення шорт-листа фіналістів конкурсу «Честь професії 2021 року»

6 травня – оголошення шорт-листа фіналістів конкурсу «Честь професії 2021 року»

6 травня з 16.00 до 18.30 год Журі «Честі Професії» оголосить шорт-лист фіналістів конкурсу у кожній номінації та спецномінаціях під час онлайн-марафону.

«Нещодавно ми провели онлайн-зустріч із учасниками Відбіркової комісії, почули відповіді на актуальні запитання, зрозуміли, яких помилок при подачі допускаються учасники, які номінації виявилися найпопулярнішими. Тепер – голос за учасниками Журі. Вони поділяться своїми враженнями від оцінки робіт, розкажуть, які тенденції в матеріалах їх надихнули, а які – змусили замислитися. Та головне – під час зустрічі ви нарешті дізнаєтеся, хто увійшов у п’ятірку фіналістів у всіх номінаціях і окремо – у спеціальних номінаціях», – говорять організатори конкурсу.

Модеруватимуть онлайн-марафон Христина Дрогомирецька, керівниця Пресслужби Національна асоціація медіа, та Андрій Куликов, співзасновник Громадське радіо та голова Комісія з журналістської етики.

Доєднайтеся до події, аби не пропустити її – за активним посиланням.

  • У номінації «Найкраще інтерв’ю» говоритимемо з Zoya Kazanzhy (медіаексперка та журналістка), Andrii Ianitskyi (журналіст, директор Центру журналістики Київської школи економіки), Валентина Самар (головна редакторка ІА «Центр журналістських розслідувань»).
  • Про особливості якісного репортажу поспілкуємося у номінації «Найкращий репортаж» з Отар Довженко (керівник Центру моніторингу та аналітики ГО «Детектор медіа», співзасновник LongDog Media), Nastya Stanko (журналістка, головна редакторка «Громадського телебачення»), Ігор Балинський (медіаексперт, редактор; засновник Школи журналістики Українського католицького університету, засновник Школи журналістики Українського католицького університету; співзасновник і головний редактор видавництва репортажної та документальної літератури «Човен»).
  • У номінації «Найкраще новинне висвітлення резонансної події» своїми враженнями поділяться Anna Babinets (головна редакторка «Слідство.Інфо»), Danylo Mokryk (журналіст Bihus.Info, ведучий програми «Мокрик По Живому» на «Громадському телебаченні»).
  • Розкажуть про те, якою повинна бути сучасна аналітика, у номінації «Найкраща аналітика», Oleksandra Gubytska (співредакторка «Наші гроші. Львів»), Iryna Vyrtosu (журналістка Центру прав людини ZMINA, співпрацює з десятком українських видань, зокрема «Українська правда», «День», LB.ua, «Дзеркало тижня» та ін.), Роман Кульчинський (головний редактор Texty.org.ua).
  • Відгуками про оцінювання у номінації «Найкраще розслідування» поділяться Володимир Торбіч (головний редактор Агенції журналістських розслідувань «Четверта влада»), Oleksa Shalayskiy (головний редактор сайту «Наші гроші»).
  • Своїми враженнями у номінації «Найкраща публіцистика» поділиться Андрій Куликов (співзасновник «Громадського радіо», голова Комісії з журналістської етики).

Графік марафону

16:00-16:05 – Вітальне слово;

16:05-16:25 – Найкраще інтерв’ю – шорт-лист + Спецприз для локального медіа;

16:25-16:45 – Найкращий репортаж – шорт-лист + Спецприз для локального медіа;

16:45-17:00 – Найкраще новинне висвітлення резонансної події – шорт-лист + Спецприз для локального медіа;

17:00-17:15 – Найкраща аналітика – шорт-лист + Спецприз для локального медіа;

17:15-17:35 – Найкраще розслідування – шорт-лист + Спецприз для локального медіа;

17:30-17:50 – Найкраща публіцистика – шорт-лист + Спецприз для локального медіа;

17:50-18:00 – Спецномінація від Наглядової ради «Пояснювальна журналістика в часи пандемії»;

18:00-18:10 – Спецномінація від платформи HelpSMI «Експерт-знахідка»;

18:10-18:20 – Спецномінація від Комісії з журналістської етики «Найкращий матеріал на тему дотримання професійних стандартів, журналістської етики та саморегуляції»;

18:20-18:30 – Спецномінація від школи UMES «Найкращий журналістський експеримент».

Скріншот: Конкурс «Честь Професії»/Facebook

Теги по теме
Общество
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны