Аграріям пропонують рішення для подолання наслідків весняних приморозків
Аграріям пропонують рішення для подолання наслідків весняних приморозків

Аграріям пропонують рішення для подолання наслідків весняних приморозків

Фахівці компанії UKRAVIT зазначають, що за таких умов культури піддались температурному стресу, що, як правило, знижує їхню врожайність і прибутковість.

«Навесні озимі культури зазвичай потерпають від понижених температур та їх різких перепадів, а також від приморозків, — зазначає керівник відділу продуктів і сервісів мікродобрив компанії UKRAVIT Сергій Адаменко.

— Температурні стресові фактори призводять до зниження обмінних процесів, припинення засвоєння елементів мінерального живлення, майже призупиняють ріст і розвиток культур, що негативно відбивається на закладанні високої врожайності, якості товарної продукції та сприяє прояву небезпечних хвороб.

Процес засвоєння та «переробки» елементів мінерального живлення у культур досить енергоємний, тому в умовах стресу він погіршується або й призупиняється, елементи мінерального живлення майже не засвоюються без застосування біологічно активних сполук, які стимулюють фізіолого-біохімічні процеси рослинного організму.

Для швидкого усунення стресу ми рекомендуємо додавати до робочого розчину амінокислотне добриво-антистресант Авангард Гроу Аміно».

За словами експерта, до складу добрива входять легкодоступні L-амінокислоти — лізин, гістидин, аргінін, аспарагінова кислота, треонін, серин, глутамінова кислота, пролін, гліцин, аланін, цистин, валін, метіонін, ізолейцин, лейцин, тирозин, фенілаланін, вміст яких складає не менше 120 г/л, бурштинова кислота — 3 г/л, карбонові кислоти, полісахариди, багатоатомні спирти, солі гумінових і фульвокислот, біогормональній комплекс і мікроелементи.

Амінокислоти в комбінації з вищевказаними біологічно активними сполуками стимулюють фізіологію росту та розвитку культур, забезпечуючи вже готовим енергетичним матеріалом їхні біологічні процеси за стресів (низької температури, приморозків, хімічного опіку, механічних пошкоджень тощо), а також підтримують природну резистентність культур проти патогенних мікроорганізмів.

При їх комбінованому застосуванні в одному робочому розчині з добривами ТМ «Авангард» за позакореневого підживлення вони поліпшують на 15-20% засвоєння елементів мінерального живлення з добрив, виконуючи роль транспортного агента та поверхнево-активної речовини.

Рекомендується проводити підживлення добривом Авангард Гроу Аміно не менше 2-4-х разів з інтервалом 7-10 днів у нормі 1,0-1,5 л/га протягом вегетації культур, особливо за стресів та у критичні фенофази культур, щоб отримати їх високу врожайність.

Источник материала
Поделиться сюжетом