Байден та Путін проведуть переговори: коли і де відбудеться зустріч
Байден та Путін проведуть переговори: коли і де відбудеться зустріч

Байден та Путін проведуть переговори: коли і де відбудеться зустріч

Президент США Джой Байден заявив, що "сподівається і чекає" зустрічі з Володимиром Путіним у червні.

Своє звернення до Конгресу з нагоди перебування 100 днів при владі Джо Байден розпочав з того, що заявив про готовність США «до злету».

За словами президента, країна стрімко відновлюється після кризи, спричиненої коронавірусом. В планах Байдена розвиток зеленої енергетики, створення мільйонів нових робочих місць та допомога іншим країнам у боротьбі з пандемією.

У питаннях міжнародної політики Байден приділив увагу Росії. Він озвучив, що не збирається навмисне нарощувати протистояння, але «дії росіян матимуть наслідки».

Байден запевнив, що США «пропорційно відреагували на втручання у виборчий процес, кібератаки на владні структури та бізнес».

Але, не дивлячись на гострі розбіжності, США та РОсія готові до співпраці та діалогу. Наприклад, держави згодні у питаннях обмеження ядерної зброї та клімату.

Чекаємо Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Що відомо про зустріч

Президенти все ж таки планують особисту зустріч. Ймовірно вона відбудеться в червні.

 Власне, раніше про червень говорила і російська сторона. А до цього прогнозовані дати зустрічі називали і ЗМІ, вказуючи першу половину червня, як цілком ймовірну.

Зустріч Путіна і Байдена може відбутися в червні, за словами самого Путіна, однак її проведення залежить від багатьох факторів.

Однозначної відмови провести особисті переговори не було, тому у ЗМІ стверджують, що зустріч точно відбудеться.

Президент США Джо Байден розраховує, що зможе зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним в червні на нейтральній території. Так глава Білого дому відповів на питання журналістів, чи зможе він зустрітися з російським лідером в ході своєї поїздки в Європу, що запланована на червень.

Нагадуємо, 13-го квітня в ході телефонної розмови Джо Байден запропонував Володимиру Путіну провести саміт в Європі для обговорення двосторонніх відносин.

Деталі телефонної розмови

13 квітня під час телефонної розмови Джо Байден та Володимир Путні обговорили ситуацію в Україні. Байден закликав до «деескалації конфлікту в регіоні». Також він запропонував провести самміт в третій країні, щоб обговорити всі актуальні проблеми.

Джо Байден зазначив, що має на меті формування «стабільних та передбачуваних» відносин з Росією, які відповідатимуть інтересам США.

Лідери двох країн також обговорили намір продовжувати діалог про стратегічну стабільність з цілого ряду питань контролю озброєння та проблем у сфері безпеки.

Договір про співпрацю зі скорочення стратегічної наступальної зброї на початку 2021 року був продовжений на максимально допустимий термін – 5 років.

Посол США в Росії Джон Салліван зустрічався з помічником президента РФ Юрієм Ушаковим. Обговорили умови можливої зустрічі глав держав. Російська сторона впевнена, що ініціатива США щодо зустрічі лідерів має відповідати «їхнім реальним діям».

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Джо Байден потрапив у конфуз із захисною маскою.

Президенти США та України провели на початку квітня телефонну розмову. Всі новини політики у світі читайте на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом