Дві роботи буковинських школярів здобули перемогу у челенджі Українська мова важлива
Дві роботи буковинських школярів здобули перемогу у челенджі Українська мова важлива

Дві роботи буковинських школярів здобули перемогу у челенджі Українська мова важлива

9 учнів із Буковини представляли область у мовному челенджі «Українська мова важлива». Дві творчі роботи здобули перемогу у головній та спеціальній номінаціях. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Челендж тривав із 1 до 20 квітня та був започаткований освітньою компанією HUMAN. Упродовж 20-ти днів учасники публікували свої авторські творчі роботи у соціальних мережах під хештегом #HUMANМарафон, заполонивши їх патріотичними відео, малюнками та текстами на тему важливості рідної мови.

Організатори отримали 398 творчих робіт зі всіх куточків України, з великих міст та найвіддаленіших сіл, а також з Донецької та Луганської областей. Але саме учасники з Чернівецької області отримали перемогу в головній номінації «Авторський вірш» та спецномінації «Найатмосферніша творча робота».

Так, із поезією перемогли Марія Малиш та Максим Слижук, учні 3-го класу Довгопільського ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Вони зняли ролик, у якому декламували авторські твори, грали на традиційних українських інструментів та показували простори Чернівецької області. Переможці зізнаються, що підготувати відео їм допомогли рідні та вчителька. За перемогу у номінації учасники отримають ноутбук від компанії HUMAN.

Дарина Шинкарюк, учениця 10-го класу Мамаївського навчально-виховного комплексу №1, стала переможницею спеціальної номінації «Найатмосферніша творча робота». За свій талант учасниця челенджу отримає приз від компанії HUMAN – смартгодинник.

Дарина у своїй творчій роботі на відео виразно продекламувала авторський вірш, яким і підкорила серця організаторів. Дівчина розповідає, що кожного дня отримувала дзвінки на мобільний з порадами і шаленою підтримкою від рідних та близьких людей.

Мовний челендж «Українська мова важлива» ініційований освітньою компанією HUMAN після проведення першого Цифрового Марафону з української мови імені Петра Яцика, який відбувся дистанційно. Партнери марафону вирішили не зупинятися та запропонувати фіналістам (11 555 учасників) взяти участь у мовному челенджі. Він мав на меті залучити найкращих знавців української мови до її популяризації серед школярів та молоді, а також спонукати кожного українця замислитися над тим, що особисто для нього означає рідна мова.

На сайті організаторів можна знайти детальну інформацію про переможців та перелік 30-ти кращих робіт.

Теги по теме
Украина Черновицкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом