Як локдаун надихнув акторів з Івано-Франківська на створення першого в Україні тревел-театру
Як локдаун надихнув акторів з Івано-Франківська на створення першого в Україні тревел-театру

Як локдаун надихнув акторів з Івано-Франківська на створення першого в Україні тревел-театру

Після півторамісячної перерви у Києві відкриваються театри, кінотеатри та концертні зали. Наразі вони працюватимуть за режимом "жовтої" зони - тобто в залі зможе бути заповнена лише половина місць.

Про це 4 травня йшлося в сюжеті ТСН 19:30.

У Національній опері артисти вже зачекалися на відкриття. "День чи два побути вдома, щоб поприбирати, приготувати їсти, на рибалку з'їздити... Я це дуже люблю. Але потім уже тягне до зали!" - розповідає прима-балерина Тетяна Льозова.

Артисти жартують, що найскладніше під час карантину було тримати форму. Репертуар складали так, щоб артистам простіше було увійти у звичний ритм. Отже, спершу ставитимуть балети з меншою кількістю танцівників.

Водночас художня керівниця балету Олена Філіп'єва поділилася, що трупа Національної опери готується взяти участь в урочистостях до 30-річчя незалежності України.

А тим часом для артистів з Івано-Франківська карантинне закриття, коли область була у "червоній" зоні, навпаки, стало добрячим поштовхом для творчого розвитку.

Так, театр вирішив давати виїзні вистави у тих областях, де на той момент карантин ще не був настільки жорстким. Трупа з'їздила до Львова, Сєвєродонецька і Прип'яті.

Коли ж дозволяли погодні умови, актори грали просто неба, зокрема на горі Піп Іван та в селах. У такій атмосфері, кажуть, старі та добре відомі вистави набували геть іншого емоційного значення, що виявилося потрібним не лише акторам, але й глядачам.

"Думаю, ще трошки, і з нового сезону ми презентуємо перший в Україні, а може й в Європі, тревел-театр. І в цікавих історичних місцях. Наприклад, 14 травня буде 150 років з Дня народження Василя Стефаника. Ми там, біля його хати, будемо грати виставу "Земля", - розповів директор Івано-Франківського академічного обласного муздрамтеатру Ростислав Держипільський.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Відео Новини України: у столиці після півторамісячної перерви відкриваються театри

Після півторамісячної перерви у столиці відкриваються театри, кінотеатри та концертні зали. Наразі вони працюватимуть за режимом жовтої зони - тобто в залі можуть бути зайняті лише половина місць. В одному з театрів Києва перебуває кореспондент ТСН.  

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Фурдак
Источник материала
Поделиться сюжетом