На Буковині скерували до суду 2 обвинувальні акти щодо підробки документів
На Буковині скерували до суду 2 обвинувальні акти щодо підробки документів

На Буковині скерували до суду 2 обвинувальні акти щодо підробки документів

Наприкінці квітня до поліції надійшло повідомлення від працівниці контрольно-пропускного пункту «Порубне» про те, що під час спроби перетину державного кордону України буковинець пред’явив негативний ПЛР-тест на COVID-19 сумнівного походження. Зокрема, підпис виконавця та бланк документа не відповідали встановленому зразку.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції №4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції та задокументувала протиправні дії чоловіка.

Під час досудового розслідування співробітники сектору дізнання територіального підрозділу поліції з’ясували, що 53-річний житель села Ропча Чернівецького району самостійно виготовив довідку з результатами аналізу молекулярно-генетичного дослідження методом ПЛР. Чоловік планував використати підроблений документ для перетину державного кордону.

Інше правопорушення розкрили дізнавачі Дністровського районного відділу поліції. Правоохоронці встановили, що 35-річний житель селища Кельменці придбав через мережу Інтернет підроблене водійське посвідчення та використовував його під час керування транспортним засобом. Дійсне водійське посвідчення поліцейські вилучили у чоловіка приблизно місяць тому за повторне керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Результати експертизи засвідчили, що бланк посвідчення водія не відповідає встановленим зразкам, що перебувають в офіційному обігу на території України.

Співробітники сектору дізнання зібрали достатньо доказів та довели причетність буковинців до вчинення кримінального проступку, передбаченого статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Наразі поліцейські скерували обвинувальні акти до Глибоцького та Кельменецького районних судів для розгляду, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Теги по теме
полиция Черновицкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом