Росія і США знову не поділили небо: докладніше про інцидент
Росія і США знову не поділили небо: докладніше про інцидент

Росія і США знову не поділили небо: докладніше про інцидент

Літак-винищувач МіГ-31, який відноситься до Тихоокеанського Військово-Морського флоту Російської Федерації, 6-го травня здійснив політ для перехоплення розвідувального аероплану Сполучених Штатів.

Відповідну інформацію повідомили в ТАСС, посилаючись на інформацію Національного центру управління оборонним сектором Росії.

Деталі про перехоплення американського літака російським

Повідомляється, що російський винищувач піднявся над Чукотським морем для того, щоб перехопити стратегічний літак-розвідник RC-135 Військово-Повітряних сил Америки.

Стрічка новин - у нашому Viber!

Згідно з інформацією видання, для того, щоб впізнати повітряну ціль і не допустити порушення держкордону Російської Федерації, в повітря підняли літак-винищувач МіГ-31, який відноситься до чергових по частині протиповітряної оборони в Тихоокеанському флоті.

Екіпажем винищувача повітряна мета була ідентифікована як один із стратегічних літаків-розвідників RC-135 ВПС Сполучених Штатів. У супроводі з російським винищувачем американський аероплан пролетів над Чукотським морем.

Всі новини України та світу, новини політики - в нашому Telegram

ТАСС передає, що як тільки американський військовий літак розвернувся в бік, протилежний російському держкордону, російський винищувач повернувся до аеродрому свого розташування.

Варто зазначити, що, відповідно до інформації Наццентру з управління оборонним сектором РФ, американський літак не порушив держкордону Росії.

Як у Міністерстві оборони Росії прокоментували інцидент

У свою чергу, російське Міністерство оборони запевнило, що здійснення польоту російським винищувачем строго відповідало міжнародним правилам з використання повітряного простору.

Раніше MY.UA повідомляв про те, що поблизу з російським кордоном було виявлено кілька пакетів, що містять парашути.

Також ми розповідали, яким Леонід Кравчук бачить майбутнє Росії.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter, а також читайте нас на Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом