Sony припинила продавати дзеркальні камери
Sony припинила продавати дзеркальні камери

Sony припинила продавати дзеркальні камери

Sony прибрала зі свого сайту останні моделі дзеркальних камер. Це ще один символ кінця більш ніж півстолітньої епохи історії техніки, пов’язаної з домінуванням цієї схеми в професійній фотографії.

Про те, що з сайтів Sony і рітейлерів зникли останні «дзеркалки», повідомив спеціалізований ресурс Sony Alpha Rumours. За даними DPReview, остання новина, пов’язана з «дзеркальним» стандартом A-mount, датована вереснем 2020 року і відноситься до адаптера для цих камер на беззеркальной стандарт E-mount. Sony ще офіційно не підтвердила «смерть» стандарту.

Стандарт A-mount, який Sony придбала в 2006 році, впроваджений в 1985 році і сходить до камер Minolta. Він став одним з перших в світі автофокусних стандартів.

В останні роки потреба в дзеркалі відпала, оскільки світлочутлива плівка була повсюдно замінена матрицею, в яку навчилися вбудовувати елементи фокусування і точного виміру експозиції. Це зробило професійні фотокамери простішими і компактнішими без втрати якості.

Чутки про відмову від «дзеркалок» виникали щодо всієї «великої трійки» виробників – Canon, Nikon і Sony, у всіх з них є успішні бездзеркальні системи. Nikon недавно переніс все виробництво з Японії до Таїланду.

Источник материала
Поделиться сюжетом