Велике будівництво: капітально відремонтують міст через Сірет, що у Сторожинці
Велике будівництво: капітально відремонтують міст через Сірет, що у Сторожинці

Велике будівництво: капітально відремонтують міст через Сірет, що у Сторожинці

Міст через річку Сірет, що у Сторожинці на вулиці Калинівській, капітально відремонтують цього року у рамках програми президента України Велике будівництво. Роботи на переправі уже стартували, вартуватимуть вони 19 мільйонів гривень. Про це повідомляє Чернівецька ОДА у Facebook.

- На початку 2021 року ми уклали договір із підрядною організацією ТОВ «Енергетично дорожнє будівництво», яка виграла тендер. Роботи розпочали, щойно дозволила погода. Завершити ремонт плануємо до кінця року, – пояснив начальник управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА Іван Микитюк.

Міст, що сполучає дороги «Сторожинець – Панка» та «Сторожинець – КПП «Красноїльськ», зруйнувала повінь ще у 2010 році. Відтак близько 5 тисяч сторожинчан уже понад десятиліття живуть без зручного автомобільного сполучення з містом. Адже, аби потрапити на протилежний берег річки, необхідно робити гак у 15 кілометрів. Пішоходи ж користуються тимчасовою переправою, яку спорудили власними силами.

- Відсутність цього мосту – це великі незручності для місцевих жителів, зокрема водіїв. Раніше його відновленням займалася вінницька фірма, проте вона збанкротувала й роботи припинилися. Нині ж маємо надію, що ТОВ «Енергетично дорожнє будівництво», яке нещодавно успішно збудувало мости в Ростоках, відбудує і цю переправу, – сказав заступник голови Чернівецької районної державної адміністрації Андрій Кухарук.

Теги по теме
Черновицкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом