На Буковині судитимуть лісівників за отримання хабарів на майже 100 тис грн
На Буковині судитимуть лісівників за отримання хабарів на майже 100 тис грн

На Буковині судитимуть лісівників за отримання хабарів на майже 100 тис грн

До суду направлено обвинувальний акт стосовно 4 учасників організованої злочинної групи, а саме: начальника Управління лісового та мисливського господарства одного із регіонів України та 3 службових осіб ДП «Хотинський лісгосп». Про це йдеться на сайті ДБР.

ТУ ДБР у Хмельницькому встановило, що організована злочинна група активно діяла на території Чернівецької області впродовж майже усього минулого року.

Організатором виступив колишній керівник ДП «Хотинський лісгосп», який згодом зайняв посаду очільника лісового та мисливського господарства в одному з регіонів України, проте не припинив свою злочинну діяльність, до якої були залучені й інші працівники державного підприємства.

Зокрема, перебуваючи у змові, службові особи лісового господарства вимагали у представників юридичної особи кошти для визначення організації переможцем на закритому аукціоні, а також продажі та відпуску деревини. Сума неправомірної вигоди за кубометр дубу залежала від обсягів товару.

У ході досудового розслідування виявлено та вилучено 97 000 грн неправомірно одержаних коштів. 1 листопада 2020 року організатора злочинної групи затримано в порядку реалізації ст. 208 КПК України під час одержання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 30 000 грн. 5 травня 2021 року всім учасникам організованої злочинної групи вручено обвинувальні акти.

Таким чином, члени ОЗГ обвинувачуються в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій із використанням наданої їй влади та службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди, вчиненому у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР та УСР в Чернівецькій області ДСР Нацполіції, процесуальне керівництво — Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Теги по теме
Деньги Черновицкая область ГБР задержание взятка
Источник материала
Поделиться сюжетом