19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Понаїхали, чемодан и Ростов": в Одесі популярний ресторан потрапив у скандал через картини на стінах
"Понаїхали, чемодан и Ростов": в Одесі популярний ресторан потрапив у скандал через картини на стінах

"Понаїхали, чемодан и Ростов": в Одесі популярний ресторан потрапив у скандал через картини на стінах

В Одесі відомий ресторан "Реберня" потрапив у скандал через зображення на стінах. Деяких одеситівобурили, зокрема, малюнки, де зображена імператриця Катерина II, яка стоїть біля валіз і показує рукою на табличку з написом "Ростов", а також постер із зображенням одного з Одеських очільників - Арману Емманюеля дю Плессі, герцога де Рішельє. Його зобразили поруч з написом "Понаїхало", повідомляє Аpnews.

Деяким місцевим видались такі зображення провокативними. Тож відомий ресторан закінчення Великодніх свят ж завісили і замінили частину картин в залі.

Але це обурило іншу – проукраїнську частину містян.

7 канал

Про це у своєму ФБ повідомив власник закладу Андрій Худо.

"Ми щиро любимо Одесу, як і всі інші міста України. Ми не відкриваємо наші формати будь-де, а лише в тих містах, які нам імпонують. Кожна наша "Реберня" – це сучасний ресторан, який також є галереєю. І тут українські художники мають змогу виставляти свої роботи, зокрема, на гострі теми. Актуальне мистецтво ніколи не буває зручним і не потребує до себе однозначного позитивного ставлення. Ми змінили частину експозиції, оскільки деякі роботи викликали обурення одеситів. Але на цьому місці з‘являться інші твори, бо наші простори покликані об‘єднувати і творити позитивні емоції", – написав Андрій Худо.

На головній сторінці у ФБ заклад виклав фото з картиною з іншого закладу та написали: "Щодо герцога де Рішельє. Маємо аналогічний сюжет про засновників Києва в "Реберні" на Арсенальній. В інших містах – теж свої сюжети. Багато персоналій, які вплинули на розвиток теперішніх міст, були нетутешніми. І якби вони жили зараз, то, найімовірніше, про них би казали "понаїхало". В такий саркастичний спосіб художник поєднав історію та сучасність".

7 канал

Нагадаємо, у Києві охорона російського репера Басти накинулись на українця через фразу про Крим.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны