СБУ відкрила кримінальну справу через викрадення екс-судді Чауса – ЗМІ
СБУ відкрила кримінальну справу через викрадення екс-судді Чауса – ЗМІ

СБУ відкрила кримінальну справу через викрадення екс-судді Чауса – ЗМІ

СБУ відкрила кримінальну справу за фактом зникнення українського екс-судді Миколи Чауса / фото УНІАН

Служба безпеки України  порушила кримінальну справу через зникнення в Молдові колишнього українського судді Миколи Чауса.

Про це повідомляє Hromadske з посиланням на адвоката і дружину Чауса.

"Зі мною консультується мати Миколи Чауса, яку сьогодні допитували співробітники СБУ, й я спілкувався зі слідчим. Але стосовно статей інформації поки немає. Буду знати трохи пізніше", - повідомив адвокат Чауса Олександр Вишневий.

Викрадення екс-судді Чауса в Молдові

  • 3 квітня стало відомо, що група озброєних чоловіків викрала в центрі Кишинева колишнього українського суддю Миколу Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві.
  • За даними МВС Молдови, суддю вивезли в Україну.
  • Глава МЗС Дмитро Кулеба запевнив Молдову у непричетності України до ситуації з викраденням судді.
  • Згодом журналісти повідомили, що п'ятеро українців можуть бути причетні до викрадення Чауса: ймовірно, вони в'їхали в Молдову під вигаданими іменами.
  • Розслідувачі зазначили, що один з чоловіків може бути пов'язаний з українськими спецслужбами, а саме - з Головним управлінням розвідки Міноборони України. При цьому представник ГУР України в коментарі журналістам категорично заперечував зв'язок Міноборони з викраденням колишнього українського судді.
  • Раніше дружина Чауса надала журналістам лист, який екс-суддя перед зникненням надсилав на своє колишнє місце роботи-Дніпровський суд Києва. Він заявляв про наміри повернутися в Україну.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олег Давигора

Теги по теме
Новости Украины СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом