У Львові напали на журналістів та пошкодили їм камеру
У Львові напали на журналістів та пошкодили їм камеру

У Львові напали на журналістів та пошкодили їм камеру

У Львові 5 травня невідомий чоловік напав на знімальну групу однієї з телекомпаній, він перешкоджав журналістам знімати та пошкодив їм камеру. Про це повідомила поліція Львівської області.

Напад стався на території одного з львівських комунальних підприємств. Журналістка поскаржилася до поліції, яка відкрила провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (ч.1 ст.171 ККУ). Нині правоохоронці встановлюють обставини події.

Нападнику може загрожувати покарання – штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, журналіст місцевого телеканалу «Броди Online» Сергій Нікішин повідомив, що 24 квітня 2021 року його побив і розбив камеру син мера Бродів Іван Белей. Депутатка Бродівської міської ради Ольга Кравчук, яка була разом з журналістом, повідомила, що інцидент стався 24 квітня в селі Лагодів Львівської області, коли журналіст спробував зафільмувати порушення карантину, а саме – вечірку в готельно-ресторанному комплексі «Колиба». Сам Белей заперечив, що побив Нікішина та розбив його камеру. Поліція вже почала розслідування інциденту за ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Теги по теме
Новости Общество Львов
Источник материала
Поделиться сюжетом