5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні зросте ціна на електроенергію: доведеться платити в півтора-два рази більше
В Україні зросте ціна на електроенергію: доведеться платити в півтора-два рази більше

В Україні зросте ціна на електроенергію: доведеться платити в півтора-два рази більше

З 1 липня в Україні зміниться тариф на електроенергію. Платити українцям, як передбачають, доведеться в півтора-два рази більше.

Про це повідомляє «Обозреватель» з посиланням на наближені до влади джерела. Тариф на електроенергію зміниться з 1 липня. Передбачають, що він зросте і встановиться на рівні 2,5-3 гривень. Така ціна може дуже вдарити по кишенях українців, що в парламенті прекрасно розуміють. Тому удар вирішили пом’якшити введенням пільг. Певний об’єм використаної електроенергії йтиме за однією ціною, далі ціна зростатиме – як і було раніше. Однак ціни в 90 копійок на пільговий тариф очікувати не варто.

Експерти передбачають, що швидше за все пільговий тариф встановиться на рівні 1.68 гривні.

Можливі сценарії

Розглядаються й інші сценарії. Олег Попенко, керівник департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА, переконаний, що підвищувати ціну на електроенергію треба з порогу в 500 кВт-год. Тобто платити дорожче мають ті люди, які використовують більше 500 кВт-год електроенергії.

За словами Попенка, у Кабміні зараз є така думка.

Нагадаємо, що фіксований тариф на електроенергію 1,68 гривні буде діяти в Україні до 30 червня. У грудні минулого року Кабінет Міністрів скасував пільгову ціну на електроенергію для населення – 90 копійок за кВт-год при споживанні до 100 кВт-год.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber

Українці висловлюють невдоволення

«Дали людям немного времени чтоб оплатить долги по комуналке, которые за зиму скопились! А дальше извольте, деньги им на отпуск собирать надо!», «28,02 коп /КВт при Азарове....вспомним и заплачем», что такое 100квт?  это в камуне жить и стирать руками, и т.д», «Мне поф*г я один хр*н не плачу у меня на счетчике магнит 🧲стоит и мне и всё благодаря нашему правительству!», – пишуть українці в мережі (коментарі подаємо в оригіналі зі збереженням орфографії та пунктуації авторів).

Всі новини України та світу, новини економіки в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що українці вимагають від Зеленського зупинити "тарифний геноцид".

Також портал MY.UA писав, що компанії оприлюднили річні фіксовані тарифи на газ.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом