Олімпіада під загрозою зриву. Більшість японців проти проведення Ігор
Олімпіада під загрозою зриву. Більшість японців проти проведення Ігор

Олімпіада під загрозою зриву. Більшість японців проти проведення Ігор

Японці проти проведення Олімпіади
Фото з відкритих джерел

Опитування показало, що мешканці країни сонця, що сходить, бояться приїзду іноземних спортсменів

Тема проведення Олімпіади в Японії знову піднялася світовими ЗМІ. Покиспортсмени вакцинуються проти коронавірусу, а голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах запевняє, що все буде добре, опитування, проведене в країні сонця, що сходить, показало, що більшість місцевих мешканців виступають за скасування літніх Ігор. Про це повідомляє видання Yomiuri Shimbun.

Видання провело загальнонаціональне опитування, яке дало такі результати: 59% опитаних проти проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор в Токіо взагалі, а 23% вважають, що змагання мають пройти без глядачів. Думки про те, що кількість глядачів на трибунах має бути обмежена, дотримується 16% опитаних. Решта утрималися від відповіді.

20 березня уряд Японії офіційно повідомив Міжнародний олімпійський комітет (МОК) і Міжнародний паралімпійський комітет про своє рішення не допускати іноземних уболівальників на змагання в зв'язку з ситуацією з коронавірусом.

Ігри в Токіо мали пройти 2020 року, але через пандемію були перенесені на 2021 рік. Олімпіада має відбутися з 8 по 23 серпня.

Источник материала
Поделиться сюжетом