Нідерланди подають в ЄСПЛ позов проти Росії за збитий рейс MH17
Нідерланди подають в ЄСПЛ позов проти Росії за збитий рейс MH17

Нідерланди подають в ЄСПЛ позов проти Росії за збитий рейс MH17

КИЇВ. 10 травня. УНН. Сьогодні кабінет міністрів Нідерландів прийняв рішення про подання до Європейського суду з прав людини позову проти Росії за її роль в катастрофі рейсу MH17. Про це УНН повідомляє з посиланням на заяву уряду Нідерландів.

Цитата:

"Подаючи так звану "скаргу держави", Кабінет міністрів передає всю наявну інформацію про збитий рейс MH17 в ЄСПЛ. Зміст державної скарги одночасно передається в ЄСПЛ в рамках втручання Нідерландів в процедуру подачі індивідуальних скарг найближчими родичами проти Росії. Цим кроком уряд забезпечує максимальну підтримку індивідуальних скарг родичів жертв рейсу MH17 в ЄСПЛ", - йдеться в заяві.

У цій державній скарзі Нідерланди також захищають всіх 298 жертв MH17 з 17 країн. Про цей крок також буде проінформована Рада Безпеки ООН.

Boeing-777 рейсу MH17 був збитий в небі над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. Він здійснював рейс з Амстердама в Куала-Лумпур. Жертвами катастрофи стали 298 осіб.

Раніше уряд Нідерландів заявив, що не буде притягати Україну за незакрите над Донбасом небо - висновки незалежного розслідування показали, що уряд не знав про загрозу для цивільної авіації.

Додамо, що в суді Гааги слухання справи про катастрофу літака почнуться 7 червня.

Источник материала
loader
loader