Том Круз на знак протесту повернув нагороди "Золотого глобуса"
Том Круз на знак протесту повернув нагороди "Золотого глобуса"

Том Круз на знак протесту повернув нагороди "Золотого глобуса"

КИЇВ. 11 травня. УНН. Знаменитий голлівудський кіноактор Том Круз повернув свої нагороди "Золотого глобуса" Голлівудської асоціації іноземних журналістів (HFPA) в знак протесту проти відсутності расового розмаїття в журі цієї організації, яка роздає кінопремії. Про це з посиланням на джерело, близьке до актора, повідомляє CNN, пише УНН.

Деталі

Круз отримав премію за кращу чоловічу роль за ролі у фільмах "Джеррі Магуайр" в 1997 році і "Народжений 4 липня" в 1990 році, а також нагороду за кращу чоловічу роль другого плану за "Магнолію" в 2000 році.

Американська медіакомпанія NBC, яка традиційно вела трансляцію церемонії вручення премії, оголосила у понеділок, що не транслюватиме шоу в 2022 році.

Контекст

Цей крок Круз зробив на тлі зростаючих суперечок навколо HFPA - організації, що стоїть за роздачею "Золотих глобусів" - через відсутність расового розмаїття, зокрема відсутність темношкірих членів, а також через етичні питання, пов'язані з фінансовими вигодами деяких з 87 членів, виявлених під час лютневого розслідування Los Angeles Times.

Організатори обіцяли виправити ці недоліки і "зробити необхідні зміни". Однак великі фірми в Голлівуді, а також такі зірки, як Скарлетт Йоханссон і Марк Руффало розкритикували обіцяні реформи як недостатні.

Премія "Золотий глобус" за престижністю поступається в США лише "Оскару". Нагорода була заснована іноземними журналістами в жовтні 1943 року, а перша церемонія нагородження відбулася в січні 1944-го.

Теги по теме
США Протест
Источник материала
loader
loader