Обурений Том Круз повернув усі свої нагороди "Золотого глобусу"
Обурений Том Круз повернув усі свої нагороди "Золотого глобусу"

Обурений Том Круз повернув усі свої нагороди "Золотого глобусу"

Американський актор та режисер Том Круз долучився до масового протесту голлівудських зірок проти премії "Золотий глобус", яку називають другим "Оскаром".

Як пише Deadline, Круз повернув три статуетки "Золотого глобусу" до штаб-квартири HFPA (Голлівудської асоціації іноземної преси), яка присуджує нагороду. Це приз за найкращу чоловічу роль за гру у картині "Джеррі Магуайр", приз за найкращу чоловічу роль, який він отримав за фільм "Народжений 4 липня", і приз за найкращу чоловічу роль другого плану, який він отримав за гру у стрічці "Магнолія".

Том Круз_1
Getty Images
1997-го Том Круз отримав "Золотий глобус" за гру у картині "Джеррі Магуайр"

Як передають близькі до Круза джерела, повернув він свої нагороди на знак протесту проти недостатньої різноманітності представників американського суспільства в складі журі кінопремії.

Зазначимо, що раніше з тої ж причини телеканал NBC, який щороку транслював премію, відмовився від онлайн-показу події у 2022-му.

Зауважимо, що бойкотувати премію "Золотий глобус" почали після того, як у лютому Los Angeles Times написала про відсутність темношкірих у складі журі. Після того, як ця інформація з'явилася, від співпраці з "Глобусом" відмовилися Netflix и Amazon.

Своєю чергою, організатори церемонії пообіцяли цьогоріч включити щонайменше 20 нових членів "з особливою увагою на користь темношкірих".

Автор:
Лянка Богова
Источник материала
loader
loader