На саміті НАТО говоритимуть про Україну
На саміті НАТО говоритимуть про Україну

На саміті НАТО говоритимуть про Україну

Про Україну йшлося під час саміту "Бухарестської дев'ятки", говоритимуть про неї і на саміті НАТО. Таке заявив Президент Польщі Анджей Дуда. Зустріч "Бухарестської дев'ятки" відбулася напередодні в онлайн-форматі. Особисто в Бухаресті зустрілися лише Президенти Польщі та Румунії.

Саме ці держави стали ініціаторами створення "дев'ятки" ще 2015 року. До її складу входять лише члени НАТО зі Східної Європи: Литва, Латвія, Естонія, Угорщина, Словаччина, Чехія та Болгарія. Та до цього віртуального саміту також приєдналися Президент США Джо Байден і генсек НАТО - Йенс Столтенберг. Головними темами обговорення стали безпека у Чорноморському регіоні та ситуація довкола України. 

Анджей Дуда, Президент Польщі:

Імовірність чергового вторгнення в Україну дещо зменшилася через недавнє відведення російських військ до своїх баз. Але немає жодних сумнівів, що ситуація там є дуже складною, адже частина території України залишається окупованою, йдеться, зокрема, про частини Донецької, Луганської областей і Крим. Проте ні Європа, ні світ не можуть перестати дивитися на цю частину нашого континенту. Ми всі маємо відстоювати Україну.

Клаус Йоганніс, Президент Румунії:

Ми, очевидно, порушимо питання, що стосуються України. Конкретні проблеми східного флангу - це пріоритетні теми, які ми обговоримо. Рішення про свою позицію щодо них ми ухвалимо на саміті НАТО наступного місяця.

Теги по теме
Украина США Польща НАТО Джо Байден международная политика
Источник материала
loader
loader