"Свято зі сльозами на очах": ветерани і керівництво "Динамо" вшанували пам'ять Лобановського
"Свято зі сльозами на очах": ветерани і керівництво "Динамо" вшанували пам'ять Лобановського

"Свято зі сльозами на очах": ветерани і керівництво "Динамо" вшанували пам'ять Лобановського

Керівництво, ветерани і вболівальники київського "Динамо" вшанували пам'ять легендарного тренера Валерія Лобановського.

Вони положили квіти до могили великого керманича на Байковому кладовищі у столиці і до пам'ятника Метра, який було встановлено у 2003 році на території клубного стадіону.

Пам'ять Валерія Васильовича вшанували відомі в минулому футболісти Володимир Мунтян, Володимир Безсонов, Олексій Михайличенко та інші. Був присутній на заході і колишній президент київського клубу Григорій Суркіс.

"94 роки тому було утворено ФК "Динамо" Київ. Символічно, що цього ж дня, 13 травня, покинув світ легендарний тренер сучасності Валерій Васильович Лобановський.

Чи часто я згадую цей день? Коли ми говоримо про перемогу, - свято зі сльозами на очах. Ось і сьогодні свято зі сльозами на очах через 19 років. Він був для нас як член сім'ї.

На великих перемогах його команд виховувалося і моє покоління. Інакше як про друга і вчителя про нього не можна згадувати", — цитує Суркіса-старшого офіційний сайт" Динамо ".

Лобановський пішов з життя 13 травня 2002 року - через п'ять днів після виїзного матчу "Динамо", яке він тоді очолював, із запорізьким "Металургом".

Під час зустрічі тренеру стало погано, його екстрено доставили до лікарні і прооперували. Йому було поставлено діагноз інсульт. Попри зусилля лікарів, врятувати великого тренера не вдалося.

  • За кар'єру Лобановський очолював "Дніпро", "Динамо", збірні СРСР, ОАЕ, Кувейту і України.
  • Всього він виграв 30 трофеїв, включаючи два Кубка володарів кубків і Суперкубок УЄФА. Всі вони були здобуті з "Динамо".
  • Лобановський входить до топ-4 титулованих тренерів в історії футболу.
Источник материала
Поделиться сюжетом