Українці вимагають заборонити продаж землі та надати безоплатні ділянки громадянам
Українці вимагають заборонити продаж землі та надати безоплатні ділянки громадянам

Українці вимагають заборонити продаж землі та надати безоплатні ділянки громадянам

Українці вимагають безоплатного надання їм земельних ділянок у межах встановленої норми та заборони продажу землі, поки кожен, хто має право, не отримає ділянку.

Відповідну петицію зареєстрували на сайті Офіційного інтернет-представництва президента України. Її автором та ініціатором є громадянин Ісаєв Микола Всісович. Пан Микола вже не вперше реєструє петиції на сайті, які б відстоювали права простих українців.

Так, пан Микола вимагає заборонити продаж землі, доки кожен громадянин України, який має право і бажання, не отримає безоплатно земельну ділянку в межах встановленої норми.

Стрічка новин України та світу, новини суспільства в нашому Viber

Микола Ісаєв підкріпив свою петицію кількома статтями з головного закону України – Конституції. Він нагадав, що земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Крім цього, автор петиції навів статті з Земельного кодексу, які б підтверджували його вимоги.

«До цих пір не всі громадяни, які мають право і бажають отримати безоплатну земельну ділянку із земель державної або комунальної власності, її отримали, тому що державні і місцеві органи влади, їх чиновники, порушуючи Конституційне і законне право громадян на безоплатне отримання у власніть земельної ділянки, не надають  її», - скаржиться ініціатор петиції.

Незаконне збагачення

Автор петиції зазначає, що багато українців, які працювали чи працюють в органах влади, отримали безоплатно ділянку, а то й не одну, а потім займалися перепродажем землі, незаконно на цьому збагачуючись.

«Я сам неодноразово звертався до Київської Міської Ради і до Голови Київради, щоб отримати безоплатно земельну ділянку в межах норми, в тому числі як інвалід Чорнобиля, і такий, що втратив земельну (дачну) ділянку в м. Прип'яті через аварію на Чорнобильській АЕС, однак мені постійно відмовляли», - скаржиться Микола Ісаєв.

Кокретні вимоги

 Пан Микола висунув кілька конкретних вимог до президента України:

  •  Заборонити продаж землі, поки кожен, хто має право, не отримає безоплатно земельну ділянку;
  •  Провести аудит землі й виявити тих, хто незаконно отримав ділянки;
  •  Притягнути всіх винних до відповідальності;
  •  Повернути незаконно надані землі та надати їх безоплатно тим, хто має на це право.

Петицію зареєстровано 13 травня 2021 року. Поки вона зібрала 9 голосів із 25 тисяч необхідних. Щоб проголосувати за неї, треба авторизуватися на сайті електронних петицій.

Всі новини України та світу, новини політики в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв деталі про відкриття земельного ринку.

Також портал MY.UA писав, що вартість землі в Україні злетить вп'ятеро з липня.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом