Буковина подала 60 проєктів на конкурс підтримки ініціатив карпатських громад
Буковина подала 60 проєктів на конкурс підтримки ініціатив карпатських громад

Буковина подала 60 проєктів на конкурс підтримки ініціатив карпатських громад

Буковина подала 60 проєктних заявок на конкурс підтримки ініціатив місцевих карпатських громад у 2021 році. Проводиться він уже вп’яте, цього року організатори отримали рекордну кількість ініціатив – 235. Із них 67 із Львівської області, 66 – з Івано-Франківської, 60 – із Чернівецької та 42 – із Закарпатської.

Міністерство розвитку громад та територій надасть фінансування для щонайменше 40 проєктів-переможців у 4 карпатських областях, загальним розміром гранту 10 млн гривень. При відборі проєктів незалежні експерти звертатимуть увагу на важливість проблеми для громади, додану вартість проєкту для регіону Карпат, а також сталість результатів, ідеться у повідомленні Мінрегіону.

Найбільш популярним серед пріоритетів конкурсу став напрям «Історико-культурна спадщина» – усього подано 77 заявок (фактично кожна третя). Значно зросла активність у пріоритеті «Безпека громад Карпатського регіону» – подано 52 проєктні заявки. 43 заявки подано у пріоритеті «Розвиток спорту у гірських територіях», 34 – «Подолання наслідків COVID- 19 для закладів охорони здоров’я та суб’єктів підприємництва» та 29 – «Природна спадщина».

Найактивнішими заявниками, які підготували найбільшу кількість проєктів, є Агенція регіонального розвитку Закарпатської області – 8 проєктів та ГО «Об’єднання жінок Підгір’я «Берегиня» (Чернівецька область) – 10 проєктів, повідомляє Чернівецька ОДА.

Довідка

Проєкт «Карпатська мережа регіонального розвитку» реалізується спільно Міністерством розвитку громад та територій, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями та Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» і фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу в рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримки регіональної політики України.
Теги по теме
Черновицкая область финансирование конкурс
Источник материала
Поделиться сюжетом