Після теракту в Казані евакуювали півтора десятка шкіл через мінування
Після теракту в Казані евакуювали півтора десятка шкіл через мінування

Після теракту в Казані евакуювали півтора десятка шкіл через мінування

У російській Казані в суботу, 15 травня, евакуювали 15 шкіл після повідомлень про закладені вибухові пристрої. Напередодні в Казані також евакуювали одну школу через аналогічне повідомлення, яке виявилося хибним.

Про це поінформував російський Интерфакс.з посиланням на пресслужбу мерії столиці Татарстану.

"Надходять повідомлення про евакуацію шкіл по місту. У кожній зі шкіл працюють спецслужби, які перевіряють повідомлення. Всі діти і співробітники евакуйовані в оперативному порядку", - сказали в пресслужбі.

Нагадаємо, у вівторок, 11 травня, у столиці республіки Татарстан - у Казані в школі № 175 сталася стрілянина, у якій загинуло щонайменше дев'ять учнів та дві вчительки. Стрільцем виявився 19-річний Ільназ Галявієв, який закінчив школу чотири роки тому. Хлопця затримали правоохоронці. Його мотиви невідомі.

На допиті Галявієв заявив, що відчуває себе богом і всіх ненавидить. Утім, про відеоігри та булінг не згадував. За його словами, зброю купив легально за два тижні до скоєного. 

Суд відправив Галявієва під варту терміном на два місяці. Сам стрілець визнав свою провину. Проти арешту казанський стрілець не заперечував.

Відео Новини світу: у Росії хочуть посилити контроль за відеоіграми через стрілянину в казанській школі

Заборонити анонімність в Інтернеті, посилити контроль за відеоіграми та ще більше ускладнити купівлю зброї – усе це через масову стрілянину в казанській гімназії. Так російська влада планує боротися з нападами на школи. Зокрема, вже наступного тижня відповідний закон про придбання зброї розглянуть в Держдумі.  

Новини світу: у Росії хочуть посилити контроль за відеоіграми через стрілянину в казанській школі
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader