Двомісний електричний літак Alice готують до першого польоту
Двомісний електричний літак Alice готують до першого польоту

Двомісний електричний літак Alice готують до першого польоту

Ізраїльсько-американська компанія Eviation готується до перших випробувальних польотів свого чудового Alice – повністю електричного 11-місцевого розкішного літака з вражаючим запасом ходу понад 800 кілометрів. Компанія заявляє, що тільки що отримала поставку свого першого електродвигуна, одного з трьох силових агрегатів Magnix Electric, які Alice буде використовувати для приведення в дію трьох штовхачів з регульованим кроком: по одному на гондолі на кінці кожного крила, плюс третій на хвості. Останній призначений для прискорення швидко рухається повітря навколо фюзеляжу і перетворення всього корпусу в додаткову поверхню крила, що забезпечить додаткову підйомну силу.

Прототип являє собою приголомшливо виглядає літак з великим V-подібним хвостовиком і фюзеляжем, виконаним у футуристичному дизайні. Коли літак буде зібраний, то зможе перевозити двох членів екіпажу і дев’ять пасажирів на крейсерській швидкості до 407 км/ч. Відповідно до заяв Eviation, низький рівень шуму електричної трансмісії зробить політ набагато комфортніше в порівняння з класичними аналогами.

Для будь-якого електричного літака 814 кілометрів – це досить солідний показник дальності польоту, і для такого переконливо перельоту Alice обладнаний жахливої ​​літій-іонною батареєю вагою 3720 кг (на неї припадає більше половини від максимального навантаження в 6,668 кг). Акумулятор був спроектований з нуля з використанням легких композитних матеріалів. Eviation заявляє, що Alice та її майбутні «родичі» будуть, подібно електромобілів, дорожчі за традиційні паливних літаків через високу вартість літієвих батарей, але значно менші витрати на обслуговування і паливо зроблять їх експлуатацію відчутно дешевше – так що з часом буде досягнуто паритету.

Источник материала
Поделиться сюжетом