19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Окупанти та фашисти": у коледжі Чорноморська викладач назвав українську мову "псячою"
"Окупанти та фашисти": у коледжі Чорноморська викладач назвав українську мову "псячою"

"Окупанти та фашисти": у коледжі Чорноморська викладач назвав українську мову "псячою"

У місті Чорноморськ, що в Одеській області, викладач морського фахового коледжу Одеського національного морського університету Олександр Макаренко назвав українську мову "псячою".

Про це інформують "Факти".

У коментарях під постом в Facebook педагог написав: "Я не разумею вашу псячу мову, пышіть калі ласка па-беларусску альбо па-русску. Я ня мовлю ўкраінскай мовой і паперы пышу па-руску, хоць ведаю яе. Для мяне гэта ваша ўкраінская мова — мова окупантаў та фашыстаў".

Факти

Заступниця директора з освітньої роботи коледжу Наталія Федорова прокоментувала інцидент. Вона запевнила, що у коледжі не терпітимуть подібні висловлювання викладача.

"Керівництво коледжу не ставитиметься терпляче до таких висловлювань. Неприйнятно, що викладач нашого закладу публічно робить такі висловлювання. Ми поговоримо з дітьми в тих групах, де він викладає, і з'ясуємо, чи пропагує вчитель ненависть до державної мови на своїх уроках", — пообіцяла заступниця директора.

Своєю чергою активісти повідомили про інцидент уповноваженого з захисту державної мови (мовного омбудсмена) і на урядову "гарячу лінію".

Нагадаємо, що викладачка академії культури з Харкова втрапила у скандал через свою антиукраїнську позицію.

Відео Мовний скандал: у Дніпровському університеті викладач відмовився читати лекцію українською

Мовний скандал у Дніпровському політехнічному університеті. Викладач філософії читав лекцію російською. На зауваження однієї зі студенток перейти на державну, як того вимагає закон, навідріз відмовився. Повторив звичну для себе фразу про один народ. А до всього ще й назвав Україну руїною. Аудіозапис, що це підтверджує, з'явився в Інтернеті. Як відреагували у виші – у сюжеті.

ТСН. 19:30
  • Facebook 16
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны