"Укрпошта" купує банк: чим він відрізнятиметься від Привату та Монобанку
"Укрпошта" купує банк: чим він відрізнятиметься від Привату та Монобанку

"Укрпошта" купує банк: чим він відрізнятиметься від Привату та Монобанку

Генеральний директор «Укрпошти» топ-менеджер Ігор Смілянський повідомив, що підприємство почало процес придбання банку.

На базі «Укрпошти» у парламенті планували створити поштовий банк. За законопроектом Верховної Ради пошта мала надавати фінансові послуги, випускати картки, зокрема пенсійні, а з дому всі користувачі мали би змогу оплатити комунальні послуги без комісії.

Очільник «Укрпошти» Ігор Смілянський повідомив, що після 4 років роботи та пошуків компромісу рішення таки знайшли.

«Укрпошта» розпочинає процес покупки банку. Вже оголосили тендер на пошук оцінника, котрий повинен допомогти підприємству у цьому непростому питанні.

Відповідний тендер вже доступний для перегляду на сайті «Прозорро».

Зроблено це, за словами Смілянського, щоб у суспільстві «потім не сказали, що заплатили дорого за щось не те».

Таким чином, у провідних фінансових установ ПриватБанк і Монобанк з'явиться конкурент.

Раді бачити Вас на наших каналах Telegram та Viber!

Реформування «Укрпошти»

Ігор Смілянський на сторінці в соціальній мережі Facebook пояснив, що «Укрпошта» має намір придбати невеликий банк, або банк з незначною кількістю відділень, оскільки саме підприємство має понад 11 тисяч власних відділень.

Головною умовою є відсутність у фінансової установи проблем з активами. За інформацією Смілянського, знайдено 2 – 3 установи, що відповідають таким критеріям. Найближчим часом з ними почнуть вести переговори.

Очільник «Укрпошти» висловив сподівання, що процес успішно завершиться через 5 -6 місяців.

Макети нових карток, які видаватиме «Укрпошта» вже готові. За словами Ігоря Смілянського, вони "сподобалися б Ілону Маску".

З 1 вересня за постановою Кабміну пенсіонери не зможуть отримувати адресну доставку пенсій. «Укрпошта» повідомила, що всіх клієнтів переведуть на безготівковий розрахунок у банках. Всі клієнти мають можливість до вказаного часу обрати банк та оформити рахунок, якщо такого ще немає.

Банків у сільській місцевості небагато, або ж вони взагалі відсутні, як і банкомати. Проблема також полягає в тому, що багато пенсіонерів не вміють користуватися картками.

Тому зробили виняток для 4-х категорій осіб. Однак навіть для них доставку здійснюватимуть спеціально обрані для цього компанії.

Що планувалося спочатку

На базі «Укрпошти» планувалося створити банк, однак після тривалих дискусій вирішили піти трохи іншим шляхом та придбати невеличкий банк.

Таким чином планувалося зменшити черги у відділеннях та прибрати досить небезпечну послугу адресного розвезення пенсій готівкою.

Планувалося, що у відділеннях можна буде відкрити рахунок. Для маленьких населених пунктів це мало стати можливістю отримати доступ до банківських послуг. Відомо, що майже 40% українців не мають фінансових рахунків. Більшість з них проживають в селах.

«Укрпошта» також пропонуватиме послугу відкриття депозиту, що має вирішити питання зберігання коштів у сільській місцевості.

Однак НБУ розкритикував такі наміри, оскільки до «Укрпошти» не застосовувалися б жорсткі стандарти, які вимагають для надання ліцензії фінансовій установі. До того ж працівники пошти не мають відповідних навичок роботи. А найбільше НБУ хвилювало те, що з’являться ризики для коштів клієнтів.

Раніше сайт новин MY.UA повідомляв, що "Укрпошта" не буде ні виплачувати, ні розносити пенсії.

"Укрпошта" запустила нову функцію для клієнтів з вигідними умовами. Більше актуальних новин дізнавайтеся на порталі MY.UA.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны