Блінкен заявив, що США продовжать перешкоджати будівництву "Північного потоку-2"
Блінкен заявив, що США продовжать перешкоджати будівництву "Північного потоку-2"

Блінкен заявив, що США продовжать перешкоджати будівництву "Північного потоку-2"

США продовжать протистояти спробам Російської Федерації підірвати колективну безпеку трансатлантичної спільноти, зокрема будівництву газопроводу "Північний потік-2".

Відповідну заяву американський державний секретар Ентоні Блінкен озвучив під час телефонної розмови з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, повідомляється на сайті Держдепу.

"Блінкен наголосив на прихильності США до співпраці з союзниками і партнерами для протидії спробам Росії підірвати нашу колективну безпеку, підкресливши, що США протидіють газопроводу "Північний потік-2", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Блінкен і Маас обговорили "важливість трансатлантичного співробітництва для вирішення проблем, що виходять від Китаю і Росії".

Окрім того, посадовці зупинилися на "зусиллях з деескалації напруженості на Близькому Сході" і "забезпеченні упорядкованого виведення міжнародних сил з Афганістану". 

Раніше німецьке Федеральне відомство з судноплавства та гідрографії дозволило продовжити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", який прокладають в обхід України.

Як повідомлялося, Берлін наполягав на завершенні будівництва російського трубопроводу. Так, міністр фінансів Олаф Шольц заявляв, що проєкт закінчать, а канцлерка Ангела Меркель називала недоречним засобом санкції проти газопроводу, які США ввели у січні 2021 року. 

У компанії Nord Stream 2 твердять, що газопровід побудований на 95%.

Відео Блінкен має жорстку позицію щодо "Північного потоку-2"

Премєр-міністр України Денис Шмигаль у ефірі "Право на владу" розповів, що Блінкен мав жорстку позицію у розмові з міністром закордонних справ Німеччини щодо "Північного потоку-2".

Блінкен має жорстку позицію щодо "Північного потоку-2"
Право на владу
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader