У Роттердамі відбувся перший півфінал Євробачення -2021
У Роттердамі відбувся перший півфінал Євробачення -2021

У Роттердамі відбувся перший півфінал Євробачення -2021

Євробачення 2021 стартувало грандіозним півфіналом в нідерландському Роттердамі, показавши виступи перших шістнадцяти учасників.

 

В ніч з 18 на 19 травня відбувся перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення - 2021. У ньому взяли участь 16 команд, які представляли: Литву, Словенію, Росію, Швецію, Австралію, Північну Македонію, Ірландію, Кіпр, Норвегію, Хорватію, Бельгію, Ізраїль, Румунію, Азербайджан, Україну і Мальту.
 
З них у фінал пройшли лише 10 країн: Україна, Бельгія, Швеція, Кіпр, Литва, Росія, Мальта, Азербайджан, Ізраїль, Норвегія.
 
Україну представляла група Go_A з піснею Shum. Представники нашої країни виступили у півфіналі під 15 номером.
 
 
 
Першими свій виступ показали одні з фаворитів - представники Литви - група The Roop з піснею Discoteque. Росіянка Manizha ("Russian Woman") заспівала третьою, а завершила виступ співачка з Мальти Destiny ("Je Me Casse"), якій букмекери пророкували місце в першій трійці.
 
Другий півфінал Євробачення відбудеться 20 травня, а фінал - 22 травня.
 
Нагадаємо, пісенний конкурс Євробачення в 2021 році приймають Нідерланди. Таке рішення Європейський мовний союз (EBU) прийняв після перемоги представника країни Дункана Лоуренса з піснею Arcade на конкурсі в 2019 році.
 
Після відмови Вірменії брати участь в конкурсі і виключення Білорусі, загальна кількість країн-учасниць скоротилася до 39.
 
 
 
Новости от Корреспондент.net в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Теги по теме
музыка Нидерланды конкурс
Источник материала
Поделиться сюжетом