Зовсім юний захисник Руслан вразив українців: "Принципово продовжив сімейну традицію"
Зовсім юний захисник Руслан вразив українців: "Принципово продовжив сімейну традицію"

Зовсім юний захисник Руслан вразив українців: "Принципово продовжив сімейну традицію"

Поки в Україні триває війна, її кордони охороняють справжні патріоти , які прагнуть зробити свій внесок в захист країни від агресора.

В україні багато патріотів, які готові боронити свою державу: як на суші, так і у складі військово-морських сил. Руслан Остапенко – ще зовсім молодий юнак, але твердо вирішив, що має стояти на варті безпеки українців. Зараз Руслан – старший матрос і моторист-електрик малого артилерійського катера «Вишгород». На флоті юнак служить з 2018 року.

Історія Руслана вражає. Сам він із Кіровоградської області. Юнак мріяв стати моряком ще з дитинства. У школі почав готуватися до служби у війську. Однак він хотів служити саме у силах військово-морського флоту, а не в інших формуваннях.

Хлопець так наполегливо йшов до мрії, що навіть коли йому не приходила поістка з військоммату, він сам туди пішов, щоб його взяли на контрактну службу. Та виявилося, що мрію втілити не так просто. Руслану запропонували служити в частинах і підроздіах різних родів і видів військ. Та він хотів бути лише моряком.

Стрічка новин України та світу, новини політики в нашому Viber

Звідки така відданість справі

Руслан пишається своїм батьком, який служив на радянсько-китайському кордоні морським прикордонником. Батько завжди був прикладом для хлопця, тому він і захотів піти таким шляхом.

«Змалечку слухав історії про море, про службу на кораблі. Для мене було принципово продовжити славну сімейну морську традицію і стати гідним сином свого батька», - говорить Руслан.

Руслан пройшов шлях від матроса в Одесі до моториста-електрика на катері «Вишгород», що в Маріуполі. Наразі Руслан Остапенко виконує бойові завдання у складі Об’єднаних сил в Азовському морі.

«По-перше, хотілося зробити свій внесок у захист країни від агресора. А по-друге – це безцінний досвід для мене як для військового моряка. Служба на малому катері, де кількість екіпажу обмежена, доволі непроста. Коли ти один займаєшся цілим напрямком роботи – це величезна відповідальність», - говорить Руслан Остапенко.

Всі новини України та світу, новини зі Сходу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що  провокативні обстріли на Донбасі тривають.

Також портал MY.UA писав, що на території України виявлені сумки з російськими парашутами.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом