Ми вийшли на світовий рівень: Сполучені Штати Америки закуповують українські «КрАЗ»
Ми вийшли на світовий рівень: Сполучені Штати Америки закуповують українські «КрАЗ»

Ми вийшли на світовий рівень: Сполучені Штати Америки закуповують українські «КрАЗ»

Компанія "АвтоКрАЗ" уклала трирічний контракт на поставку великовантажної автомобільної техніки "КрАЗ" і запасних частин для потреб командування з організації підрядних робіт армії Сполучених Штатів Америки

Про це повідомляє прес служба підприємства.

Автопарк міститиме техніку з колісною формулою 4х4, зокрема бортові та безбортові автомобілі, а також автоцистерни для транспортування води та палива.

Замовником була компанія US21 Inc. (Ферфакс, штат Вірджинія), яка регулярно здійснює поставки для Уряду, Міністерства оборони та інших державних установ США. Про це повідомляє Аrmyrecognition.com

Ця престижна Угода є черговим доказом того, що компанія «АвтоКрАЗ» є провідним і світовим виробником великовантажної автомобільної техніки і надійним партнером. 

«Ми дуже пишаємося тим, що нашою продукцією ми змогли зробити внесок у розвиток програми армії США з підтримки міжнародної безпеки",- додали в компанії.

Стрічка новин України та світу, новини зі Сходу в нашому Viber!

Кременчуцький автомобільний завод (в даний час - Приватне акціонерне товариство (ПрАТ) «АвтоКрАЗ») - один з найбільших в Європі виробників великовантажних автомобілів. Початком виробництва таких автомобілів вважається 1958.

Програма холдингу складається з двох і тривісних самоскидів, бортових автомобілів, сідельних тягачів, лісовозів, шасі під установку спеціального обладнання, а також декількох моделей причіпної техніки. Автомобілі КрАЗ успішно експлуатуються в 57 країнах світу.

За весь час існування торгової марки КрАЗ (з 1959 року) з конвеєра автозаводу зійшло понад 800 тис.одиниць автомобільної продукції.

У той же час наголошується, що дані автомобілі не стільки будуть використовуватися американською армією, скільки будуть надаватися союзникам. Наприклад, для миротворчих операцій ООН, де традиційно використовуються вантажні автомобілі виробництва компанії"АвтоКрАЗ".

Незважаючи на те, що на даний момент ніяких деталей про порядок закупівлі немає, даний контракт свідчить про підтримку України з боку США в умовах протистояння російської агресії, яка триває з 2014 року.

Адже крім військових втрат наша держава несе й економічні через втрату кооперації та ринків збуту продукції: до 2014 року підприємства України, орієнтовані на ВПК, були тісно пов'язані з Росією. Не був винятком і "КрАЗ".

Всі новини України та світу, новини Верховної Ради в нашому Telegram!

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Зеленський підтвердив загострення ситуації на Донбасі.

Також портал MY.UA писав, Американська армія замовила Вантажівки КрАЗ

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом