У Кремлі відреагували на нові санкції США проти "Північного потоку-2": "Кажуть одне, роблять інше"
У Кремлі відреагували на нові санкції США проти "Північного потоку-2": "Кажуть одне, роблять інше"

У Кремлі відреагували на нові санкції США проти "Північного потоку-2": "Кажуть одне, роблять інше"

У Кремлі хочуть розібратися в діях США, які оголосили про нові санкції щодо російських суден та компаній, які беруть участь у будівництві "Північного потоку-2".

Про це із посиланням на заяву речника президента Росії Дмитра Пєскова від п'ятниці, 21 травня, повідомляє "Интерфакс".

"Треба розібратися. У колег все як завжди. Кажуть про одне, а роблять інше", - висловився Пєсков, відповідаючи на запитання про те, чи буде Москва враховувати крок Вашингтона, коли ухвалюватиме рішення про ймовірний саміт президентів США та РФ.

"Подивимося, як нам краще буде", - зауважив прессекретар російського лідера Володимира Путіна.

Напередодні Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 13 морських суден і кількох компаній РФ, пов'язаних із проєктом російського газопроводу "Північний потік-2".

До санкційного списку, зокрема, потрапили "Морська рятувальна служба", ТОВ "Мортранссервіс", "Самарський теплоенергетичний майновий фонд" і  "КОКСОХІМТРАНС".

Окрім того, нові обмеження діятимуть щодо суден "Юрій Топчев", "Владислав Стрижов", "Балтійський дослідник" і "Академік Черський", а також "Артеміс Офшор", "Бахтемір", "Финвал", "Капітан Беклемішев", "Мурман", "Рятувальник Карєв", "Нарвав", "Сивуч" та "Умка".

Водночас США відмовилися від санкцій щодо оператора газопроводу "Північний потік-2" Nord Stream 2. AG та його гендиректора Маттіаса Варніга, підкресливши, що це рішення "відповідає національним інтересам" США. 

Згодом 14 сенаторів-республіканців представили законопроєкт, в якому ініціювали повернення санкцій щодо вищезгаданої компанії та її очільника.

Як повідомлялося, Верховна рада України підтримала звернення до Сполучених Штатів Америки і Євросоюзу щодо введення санкцій на російський газопровід "Північний потік-2". 

Раніше німецьке Федеральне відомство з судноплавства та гідрографії дозволило продовжити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", який прокладають в обхід України.

Як повідомлялося, Берлін наполягав на завершенні будівництва російського трубопроводу. Так, міністр фінансів Олаф Шольц заявляв, що проєкт закінчать, а канцлерка Ангела Меркель називала недоречним засобом санкції проти газопроводу, які США ввели у січні 2021 року. 

У компанії Nord Stream 2 твердять, що газопровід побудований на 95%.

Відео Новини світу: США пояснили, чому не накладатимуть санкції на компанію, яка будує "Північний потік-2"

Сполучені Штати пояснили, чому не накладатимуть санкції на компанію, яка займається будівництвом "Північного потоку-2" та її гендиректора. У заяві держдепу сказано, що такі санкції не відповідають національним інтересам США. Йдеться головним чином про те, що Вашингтон не хоче суперечки з європейськими партнерами і насамперед Німеччиною, яка виступає лобістом будівництва російського газогону. Водночас американський держсекретар наголошує – позиція США щодо "Північного потоку-2" залишається незмінною, на їхню думку цей проект послабить енергетичну безпеку Європи, піде на шкоду Україні та східному флангу НАТО.

Новини світу: США пояснили, чому не накладатимуть санкції на компанію, яка будує "Північний потік-2"
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader