ЄС може призупинити транспортне сполучення з Білоруссю - ЗМІ
ЄС може призупинити транспортне сполучення з Білоруссю - ЗМІ

ЄС може призупинити транспортне сполучення з Білоруссю - ЗМІ

Європейський союз може запровадити новийпакет санкцій проти білоруської влади через затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича. 

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє видання Bloomberg.

Лідери країн в ЄС сьогодні мають зібратися в Брюсселі на саміт. Порядок денний розшири через події в Мінську, аби розглянути санкції проти адміністрації Олександра Лукашенко.

"Потенційні заходи можуть включати призупинення польотів над Білоруссю, заборону національній авіакомпанії країни здійснювати посадку в аеропортах ЄС та блокування наземного транзиту до ЄС з Білорусі, повідомляє особа, знайома з підготовкою до саміту", - пише видання.

Нагадаємо, 23 травня літак рейсом Афіни-Вільнюс майже залишив повітряний простір Білорусі, але раптом розвернувся і замість Вільнюса полетів до Мінська. З'ясувалося, що на борту був Роман Протасевич – білоруський опозиційний журналіст, колишній головред телеграм-каналу NEXTA. Пів року тому в країні його оголосили у міжнародний розшук, бо звинувачують в екстремізмі та тероризмі.

Після цього вісім країн виступили із заявою щодо заборони польотів над Білоруссю через арешт Протасевича. У понеділок, 24 травня, латвійська авіакомпанія AirBaltic вирішила відмовитися від польотів над територією країни.

Відео Новини світу: на саміті ЄС обговорять примусову посадку європейського авіалайнера у Мінську

Примусову посадку європейського авіалайнера у Мінську обговорять на саміті Євросоюзу. Детальніше про це розпитаємо кореспондента Радіо Свобода Григорія Жигалова. Що ще відомо про реакцію країн Євросоюзу? І на які кроки у відповідь можна очікувати – дивіться в прямому включенні.  

Новини світу: на саміті ЄС обговорять примусову посадку європейського авіалайнера у Мінську
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
loader
loader