Нардеп від "Батьківщини" демонстративно не встав під час гімну України
Нардеп від "Батьківщини" демонстративно не встав під час гімну України

Нардеп від "Батьківщини" демонстративно не встав під час гімну України

Скандальний народний депутат України Антон Яценко 24 травня проігнорував державний гімн у приміщенні Уманської міської ради. Коли всі присутні встали під час звучання гімну, народний обранець сидів, щось захоплено розглядаючи в телефоні.

Інцидент у міськраді Умані викликав осуд у суспільстві. Традиційно під час гімну всі українці, віддаючи шану, встають, якщо до цього перебували в сидячому положенні. Антон Яценко – народний депутат від «Батьківщини» - під час звучання гімну продовжив незворушно сидіти та щось робити у своєму телефоні. Звичайно, могло бути всяке: щось термінове чи надто важливе. Однак навіть після кількох зауважень нардеп не встав з крісла.

Крім цього, під час пандемії коронавірусу усі мають дотримуватися карантинних обмежень. Використовуючи засоби індивідуального захисту: маски чи респіратори. Збори в міськраді Умані було масовим заходом. Лише один із присутніх був без маски – це Антон Яценко.

Стрічка новин України та світу, новини політики в нашому Viber

Критика Яценка

Вчинок парламентаря активно критикують в мережі. Українців вразила неповага Яценка до державного гімну. Висловлюють найрізноманітніші пропозиції: від позбавлення мандата до ув’язнення.

«Люди... кого ми вибираємо в депутати ? Тому ми так і живемо», «Гнать таких депутатов!!!!», «Интересно а США депутат мог себе такое позволить?», «Чому воно своїми ногами після цього з зали вийшло????», «Депортация и снятие всёх депутатских полномочий и регалий», «Значит изменил присяге, а значит должен быть арестован, осуждён и покаран по законам военного времени за работу на врага к стенке», «І скільки таких нардепов в лапках....соромно і сумно за нас, що не знаємо кого обираємо....», «Не встав значить посадити на 2 роки... Там насидиться...», - пишуть українці в коментарях до відео (коментарі оригінальні).

Всі новини України та світу, новини ВР у нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що нардепа Гончаренка обікрали в потязі. 

Також портал MY.UA писав, що парламентарі пропонують підвищити пенсії вдвічі. 

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны