Уряд вирішив виділити мільярд гривень на модернізацію харчоблоків шкільних їдалень
Уряд вирішив виділити мільярд гривень на модернізацію харчоблоків шкільних їдалень

Уряд вирішив виділити мільярд гривень на модернізацію харчоблоків шкільних їдалень

Кабінет міністрів виділить один мільярд гривень субвенції на модернізацію харчових блоків ушкільних їдальнях.

Про це заявив очільник Міносвіти Сергій Шкарлет, пише Укрінформ.

За його словами, тоді на модернізацію харчблоків було виділено 400 млн грн, а цього року суму вирішили збільшити. "На наступний рік велика субвенція в один мільярд гривень, де є спроможність сформувати безпечне та здорове середовище у межах харчоблоків. Місцева влада майже 100 млн дала на формування цього середовища", - повідомив міністр освіти і науки. 

Шкарлет також наголосив на важливі ролі не лише відповідного обладнання та здорового і збалансованого харчування, а й на якісних професійних кадрах, які б готували відповідно до нових стандартів. За словами Шкарлета, майже 52 тис. учнів професійно-технічних закладів освіти навчаються саме за професією "кухар" у 424 закладах профосвіти.

Як повідомлялося, у березні цього року Кабінет міністрів затвердив норми і порядок організації харчування в навчальних закладах і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Зокрема, якщо у дитини є довідка від сімейного лікаря або педіатра про деякі дієтичні потреби, навчальний заклад зобов'язаний організувати окреме харчування для цієї дитини. 

Відео Неякісні продукти в шкільних їдальнях та дорогу нерухомість зафіксувала перевірка — Економічні новини

Понад три тонни неякісних харчів виявили в шкільних їдальнях. Які ще порушення зафіксувала перевірка а також про те, чому  найближчим часом подорожчає нерухомість - дивіться в економічному блоці. 

Неякісні продукти в шкільних їдальнях та дорогу нерухомість зафіксувала перевірка — Економічні новини
Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader