28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
$4 тис. на навчання: організатори Наука – це вона назвали імена 12 фіналісток конкурсу есеїв
$4 тис. на навчання: організатори Наука – це вона назвали імена 12 фіналісток конкурсу есеїв

$4 тис. на навчання: організатори Наука – це вона назвали імена 12 фіналісток конкурсу есеїв

В Україні завершився перший етап конкурсу на найкращий есей про жінку-науковицю.

Творчим завданням конкурсу було написати власні розмірковування на тему, як наукова діяльність однієї із 12 запропонованих жінок-вчених вплинули на науку та сьогодення, а також описати своє власне враження від обраної героїні.

12 переможницями стали: Анастасія Суворова – есе про Наталію Атамась, Анна Бросаліна – есе про Марину В’язовську, Анна Кузнєва – есе про Ольгу Перевозчикову, Богдана Якобчук – есе про Ганну Єльську, Дар’я Гречанюк – есе про Світлану Арбузову, Єлизавета Лазарєва – есе про Олену Ванєєву, Марта Швець – есе про Катерину Ющенко, Надія Касянчук – есе про Нану Войтенко, Олена Коваленко – есе про Галину Скибо, Олена Петришин – есе про Оксану Півень, Юлія Павленко – есе про Клавдію Латишеву та Ярослава Назаренко з есе про Антоніну Прихотько.

«Усього ми отримали 561 роботу з усіх куточків України, та навіть із-за кордону. Есеї ретельно та неупереджено перевіряла група досвідчених майстрів слова та науки, серед яких відомі журналісти, редактори, блогери, біологи та психологи», – зазначив ініціатор проєкту, співзасновник венчурної студії Pawa Сергій Токарєв.

Нагородження фіналісток і визначення з-поміж них володарки гран-прі – 4000$ на здобуття освіти відбудеться на початку червня, під час благодійного аукціону. На торгах будуть виставлені NFT картин. Зібрані кошти додадуть до основної суми гран-прі.

Після аукціону надруковані версії картин відправляться у подорож усією Україною. Пересувну виставку можна буде безкоштовно орендувати у організаторів для освітніх закладів у будь-якому куточку країни. Усі транспортувальні витрати організатори теж беруть на себе. Портрети супроводжуватимуть есе, що перемогли на конкурсі.

Нагадаємо, «Наука – це вона» – просвітницький арт-проєкт, створений за підтримки ООН Жінки в Україні та Представництва Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ). Проєкт розповідає про видатних українських науковиць різних поколінь та популяризує науку серед молоді. Разом із літературним конкурсом в рамках «Наука – це вона» також було створено художню колекцію з портретів 12 головних героїнь проєкту.

Теги по теме
конкурс
Источник материала
Поделиться сюжетом