Тягнув пораненого командира, відстрілюючись від ворога: ООС надихнув боєць "Відважний"
Тягнув пораненого командира, відстрілюючись від ворога: ООС надихнув боєць "Відважний"

Тягнув пораненого командира, відстрілюючись від ворога: ООС надихнув боєць "Відважний"

У штабі ООС розповіли про напрочуд сильного духом українського захисника з позивним "Відважний".

Про життя бійця, його історію та пережите за роки війни представники прес-центру відомства написали у соцмережі Facebook.

Історія сержанта Володимира, "відважного"

Не так давно "Відважний" був поранений в результаті ворожого обстрілу, але дивується питанню кореспондента про госпіталізацію. Хлопець відмахується і заявляє, що в цьому немає необхідності, мовляв, всього лише осколок в руку врізався - за пару метрів до бліндажу.

Читайте актуальні новини зі Сходу в Telegram і Viber!

Володимир родом з Києва, він навчався професії закрійника, але за ті роки, що провів на війні, хлопцеві довелося "перекваліфікуватися". Зараз він-професійний воїн і має велику кількість міжнародних сертифікатів, знає всі види зброї. "Відважний" знаходиться на лінії фронту з самого початку війни. Починав з механізованої бригади, а потім перейшов у гірсько-штурмову, мовляв, бо завжди мріяв на Карпати подивитися.

Не дивлячись на безліч історій, які відбувалися за роки служби, найбільше Володимиру, за його словами, запам'яталася ситуація в Донецькому аеропорту в 2014-му році з виявленням ДРГ противника.

Стався вибух, в результаті якого був поранений командир взводу - уламки йому пробили легеню. Як розповів Володимир, він навчився надавати першу медичну допомогу і, не дивлячись на сильний переляк, швидко її надав. Бійцеві довелося однією рукою тягнути командира, у якого було поранення, паралельно відстрілюючись від ворогів. Завдяки своєчасній допомозі, наданій "Відважним", командир вижив.

Що "відважний" знайшов на війні

Протягом семи років служби "Відважний" зовсім ненадовго вирушав на перерву - після виходу з Дебальцевого . Тоді він звільнився з армії і повернувся в Києві, де побув всього пару місяців і вирішив повернутися, адже, за словами бійця, на службі знайшов самого себе. Також "Відважний" зазначив, що в армії - особливий менталітет, спілкування і порядки.

Нагадаємо, що раніше MY.UA розповідав про військового медика з позивним "Глюкоза" - дівчину, яка з 19 років на війні.

Також ми повідомляли, що прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас відвідала з офіційним візитом Донбас.

Слідкуйте за нами на Flipboard і в Twitter, щоб не пропустити свіжі новини!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом