Експерт: ФДМУ - це корупційна структура, діяльність якої розслідують усі силові органи
Експерт: ФДМУ - це корупційна структура, діяльність якої розслідують усі силові органи

Експерт: ФДМУ - це корупційна структура, діяльність якої розслідують усі силові органи

Фото УНІАН

Показник діяльності поточного голови Фонду державного майна України (ФДМУ) Дмитра Сенниченка - це масові обанкручення держпідприємств, що є ознакою цілеспрямованої політики знищення державної власності.

Таку думку в коментарі журналістам висловив Сергій Костецький, аналітик консалтингової компанії SV Development, яка спеціалізується на ринку нерухомості. 

"Якщо є масові показники банкрутування державних підприємств – це є ознакою цілеспрямованої політики знищення державної власності. І держава від цього нічого отримувати не буде. Розумієте, Фонд державного майна - це така корупційна структура, що по них і НАБУ працює, і САП, і всі силові структури. А результатів від цього немає", - підкреслив експерт. 

На думку Сергія Костецького, головна проблема полягає в тому, що керівництво ФДМУ відчуває повну безкарність. 

"Головна штука цього ФДМУ полягає у тому, що їм на все "по барабану". Тобто, вони "недоторкані" перед діями правоохоронців та антикорупційних органів. Той же Сенниченко - ну хто він такий? Глобально – він ніхто. Так само, як і високопосадовці в інших державних структурах.  Його призначили, і він повинен робити те, що йому скажуть. Якщо є якісь глобальні завдання з приватизації – він їх виконає. Але якщо намагатися в обхід цієї схеми законними методами брати участь і змагатися у конкурсах – вони це будуть блокувати", - заявив аналітик консалтингової компанії SV Development. 

Він висловив переконання, що попри декларативну прозорість приватизаційних процесів, "будь-який тендер з продажу державної власності, який вони виставляють, уже під когось зроблений". 

"Від менеджменту нічого не залежить. Кожна влада, яка регулярно змінюється, намагається на цьому нажитися. Разом із людьми, які наближені до цієї влади тією чи іншою мірою, вони намагаються на період своєї каденції по максимуму приватизувати", - резюмував Сергій Костецький

Нагадаємо, з середини 2019 року Фонд держмайна України очолює Дмитро Сенниченко. 19 травня 2021 року Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики визнав роботу керівництва ФДМУ в 2019-2021 роках незадовільною. 

Раніше, ще в 2020 році парламентарі вже висловлювали незадоволення діяльністю Сенниченка та навіть почали збір підписів за його відставку з посади голови ФДМУ. Тоді нардеп від "Слуги народу" Андрій Холодов зазначав, що проти керівника Фонду відкрито щонайменше шість кримінальних проваджень. 

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Іван Бойко

Источник материала
Поделиться сюжетом