5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Укрпошта" продала церкву на Кіровоградщині Московському патріархату: "Нічого святого"
"Укрпошта" продала церкву на Кіровоградщині Московському патріархату: "Нічого святого"

"Укрпошта" продала церкву на Кіровоградщині Московському патріархату: "Нічого святого"

Державне підприємство "Укрпошта" продало в ході аукціону церкву на Кіровоградщині, будівлю якої протягом багатьох років використовували в інших цілях - не прямого призначення.

Відповідну інформацію на своїй Facebook-сторінці повідомив керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Детальніше про продаж "Укрпоштою" церкви на Кіровоградщині

Повідомляється, що будівля церкви на Кіровоградщині була придбана Українською православною церквою, що відноситься до Московського патріархату.

Управлінець "Укрпошти" Ігор Смілянський своєрідно прокоментував продаж церковної будівлі, зазначивши, що чудесне воскресіння бджіл могло б стати поштовхом до думок про свою Церкву, але "Укрпошта" зважилася на нестандартні дії.

Смілянський також зазначив, що про нього і так говорять як про людину, яка не має "нічого святого" і розпродає все те, що в країні нажили "непосильною працею" і ось, мовляв, в якості апогею цих дій виступив продаж церкви його компанією.

Як розповів Смілянський, цю церковну будівлю на території Кіровоградщини протягом багатьох років використовували як поштове відділення. В ході відкритого аукціону Prozorro вона була продана за 237 тисяч гривень.

На думку голови правління "Укрпошти", цей продаж є доброю справою компанії, оскільки тепер будівлю знову почнуть використовувати як церкву.

Як користувачі мережі відреагували на продаж церковної будівлі

Користувачі соцмережі почали коментувати публікацію Смілянського, дорікаючи компанію у продажу будівлі церкви Московському патріархату.

Ігор Смілянський відповів на звинувачення, натякнувши, що не міг вплинути на допуск УПЦ до аукціонних торгів і що "Укрпошта" ніяким чином не впливала на результат аукціону.

Варто нагадати, що раніше портал новин MY.UA повідомляв про те, що генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський повідомив, що підприємство розпочало процес придбання банку.

Також ми розповідали про те, що "Укрпошта" більше не буде ні виплачувати, ні розносити пенсійні виплати українцям.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны