20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як захистити дітей від комах: поради доктора Комаровського
Як захистити дітей від комах: поради доктора Комаровського

Як захистити дітей від комах: поради доктора Комаровського

Відомий український лікар-педіатр і телеведучий Євген Комаровський розповів, як правильно захистити маленьких дітей від атаки комарів і кліщів.

У чому небезпека комах?

За словами доктора Комаровського, головна небезпека, яку несуть "кровопивці" - це захворювання, носіями яких вони є. В першу чергу мова йде про кліщовий енцефаліт, який несе реальну загрозу здоров'ю і життю людей.

Комаровський нагадує, що небезпека кліщів і комарів зберігається з ранньої весни і до пізньої осені.

Найчастіше небезпечні комахи "мешкають" в лісі і паркових зонах, а також на присадибних ділянках, біля водойм і у високій траві.

Як знайти шкідника на тілі дитини

Доктор Комаровський радить батькам дотримуватися елементарних заходів безпеки під час прогулянки з дитиною, щоб не наражати його на небезпеку. Зокрема, під час прогулянки в лісі або біля водойми, відомий педіатр рекомендує надягати малюкам гумові високі чобітки, штани необхідно заправляти в шкарпетки, а одяг для таких прогулянок слід вибирати світлу (щоб краще було видно комаху в разі його атаки) і з довгим рукавом. Крім того, обов'язково потрібно надягати головний убір.

Після прогулянки необхідно в обов'язковому порядку оглянути тіло дитини.

Особливу увагу слід приділити зонам за вухами, під колінами, між пальцями ніг і рук, в волоссі, під пахвами і в паху.

У разі, якщо все ж кліщ вкусив малюка, його слід акуратно витягти з тіла, намагаючись не пошкодити Комаха. Після цього шкідника потрібно "упакувати" в прозору тару – банку або пляшку і віднести його на аналіз.

При цьому доктор Комаровський акцентує увагу на тому, що в разі укусу кліща, необхідно негайно звернутися до лікарів.

Чи допомагають репеленти врятуватися від укусів

Доктор Комаровський в черговий раз розвіяв міф про те, що різні засоби від комах допомагають захиститися від їх укусів. За словами педіатра, різні репеленти не захищають від кліщів, а тільки відлякують їх запахом. А ось проти комарів подібні засоби більш ефективні.

Також Євген Комаровський зазначив, що між засобами від комарів і кліщів існує помітна різниця. У першому випадку репеленти можна наносити і на одяг, і на шкіру, оскільки ці препарати не містять в собі токсинів. На відміну від засобів для боротьби з кліщами – в них містяться токсичні речовини, тому їх можна наносити виключно на одяг.

Як повідомляв MY.UA, раніше доктор Комаровський порадив годуючим мамам не боятися вакцинуватися проти коронавірусної інфекції.

Також писав MY.UA, що Євген Комаровський розповів, як запобігти опікам у дітей.

Источник материала
Поделиться сюжетом