20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Побили фермерів без причин: у Харківській області судитимуть поліцейських
Побили фермерів без причин: у Харківській області судитимуть поліцейських

Побили фермерів без причин: у Харківській області судитимуть поліцейських

У Харківській області судитимуть трьох співробітників поліції, які побили фермерів після прохання показати документи. Їх судитимуть за фактом перевищення службових повноважень.

Читайте
Конфлікт переріс у бійку: біля тернопільського нічного клубу до смерті побили хлопця

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у вересні 2020 року під час патрулювання правоохоронці виявили в полі поблизу села Дар-Надежда комбайн і трактор з причепом, біля яких перебували чоловіки, які займалися ремонтом комбайна.

– Поліцейські зажадали пред’явити їм документи, що підтверджують право власності на земельну ділянку та техніку. Чоловіки сказали, що ці документи вдома, їх привезе батько одного з них, після чого знову зайнялися ремонтом. Але поліцейські без будь-яких на те підстав стали бити фермерів і наділи на них наручники, – повідомили у відомстві.

До суду направили обвинувальний акт щодо трьох поліцейських за фактом перевищення службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України). Їм загрожує від семи до десяти років в’язниці з позбавленням права обіймати посади в поліції на термін до трьох років.

Протести під відділком поліції

У Києві 21 травня біля Подільського відділку поліції відбулася акція протесту проти поліцейського свавілля під назвою Зупинимо сафарі поліції на Подолі.

Паралельно із цією акцією на Подолі пройшов мітинг за закриття закладів на Подолі.

Джерело: Харківська обласна прокуратура 

Теги по теме
Харьковская область Прокуратура Нацполиция
Источник материала
Поделиться сюжетом