"Я люблю твої тихі затоки”: Слухайте реп-рімейк пісні легендарного гурту 1970-х "Візерунки Шляхів"
"Я люблю твої тихі затоки”: Слухайте реп-рімейк пісні легендарного гурту 1970-х "Візерунки Шляхів"

"Я люблю твої тихі затоки”: Слухайте реп-рімейк пісні легендарного гурту 1970-х "Візерунки Шляхів"

Музикант Олексій Кириченко, відомий під псевдонімом Alexjazz, презентував офіційний рімейк пісні "Я люблю твої тихі затоки" гурту "Візерунки Шляхів", солістом якого був легенда української музики Тарас Петриненко.

Пісня "Я люблю твої тихі затоки" вийшла у 1976 році і була видана лише на вінілі. Робота над треком тривала декілька років, оскільки Олексій Кириченко намагався отримати офіційні дозволи на використання пісні від її авторів.

"П'ять-шість років тому я почав колекціонувати вініл. І відразу відкрив для себе цілий потужний культурний пласт "вусатого фанку"  української популярної музики 1970-х: "Кобза", "Смерічка", "Арніка", "Ватра", "Візерунки Шляхів" і ще десятки різноманітних гуртів. "Візерунки Шляхів" я купив на olx за 300 грн, хоча її ринкова ціна на той момент була 50-100 євро",  розповідає про історію пісні Alexjazz.

І додає: "Коли почув оригінал треку, виникло непереборне бажання дати цій пісні друге життя. Бо як на мене, це шедевр, який з якихось причин забутий".

Із Віктором Герасимовим, автором тексту "Я люблю твої тихі затоки", Alexjazz знайомий особисто. Вони зустрічалися декілька разів в Національній Радіокомпанії України на Хрещатику, де Герасимов працював на той момент. Він подарував автору майбутнього рімейку свою фотографію із Володимиром Івасюком.

"Я люблю твої тихі затоки"  це третій сингл Alexjazz до майбутнього альбому "Ф'южн", реліз якого відбудеться 9 липня 2021.

Alexjazz  сольний україномовний хіп-хоп проєкт Олексія Кириченка, який родом із м. Малин Житомирської області. В основі його музики лежить відверта лірика, сторітелінг, мелодійні речитативи та симбіоз музичних стилів: хіп-хоп, джаз, фанк, фолк, електроніка.

 

Дивіться також:

"Океан Ельзи" та Alyona Alyona представили пісню до Дня захисту дітей.

Український артист випустив фіт із птахом. Дивіться, як вони читають реп!

 

 

музика
український фольк
візерунки шляхів
Теги по теме
музыка
Источник материала
Поделиться сюжетом